200 de copii din Ruseştii Noi vor învăţa cum îşi pot schimba viaţa spre bine.

RUSESTIÎn data de 15 Septembrie 200 de copii din satul Ruseștii Noi vor învăța prin activități distractive despre stilul sănătos de viață și despre cum pot schimba viața lor spre bine.  Activitatea este organizată cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova, în cadrul proiectului “Dezvoltarea spiritului comunitar în regiuni prin implicarea tinerilor în activități de voluntariat” și desfășurată de către echipa de voluntari TDV.

Proiectul a fost conceput în cadrul programului de caritate al Asociației TDV ‘’Adoptă un sat” care are drept scop a abilita familiile cu venituri reduse de a-și crește copii acasa.

Pe parcursul lunii august voluntarii au fost instruiți cu privire la igiena personală, daunele alcoolului și tutunului, tuberculoza, HIV/SIDA și valoarea vieții. Cu susținerea experților implicate echipa de voluntari TDV a conceput în cadrul grupurilor de lucru  proiecte de activități creative pentru copii, adolescenți și părinții acestora. Scopul acestor activități este de a instrui copii, tinerii și părinții, de a crea buna dispoziție și de a dezvolta spiritual de comunitate.

Dorim să adresăm mulțumiri deosebite personelor fără care această activitate nu ar fi posibilă:

Antonița Fonari, Oxana Țurcanu, Ecaterina Rotaru și Liuba Ceban.

Agenda Ruseștii Noi

Lasă un comentariu