La Chișinău s-a desfășurat Târgul ONG-urilor 2012 „Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!”

În jur de 50 de organizaţii neguvernamentale din capitală şi din alte regiuni ale Moldovei şi-au prezentat activitatea vineri, 28 septembrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” la Târgul ONG-urilor 2012. Vizitatorii au avut posibilitatea să afle despre serviciile oferite de ONG-uri, dar şi cum se pot implica în calitate de beneficiari, voluntari sau donatori. Cu ocazia târgului, în centrul parcului au evoluat artişti autohtoni şi ansambluri de dans, care au venit să susţină acţiunea, transmite Info-Prim Neo.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat, în cadrul evenimentului, că ONG-urile din Republica Moldova devin an de an tot mai puternice. Organizaţiile non-guvernamentale au căpătat puteri mai mari şi au o capacitate sporită de a organiza lucruri prin care să contribuie la dezvoltarea societăţii şi, pe alocuri, chiar să facă lucrul statului.

Directorul de program FHI 360, Morana Smodlaka, a declarat că târgul este organizat pentru al treilea an. Dacă la primul târg au participat în jur de 20 de organizaţii, în prezent numărul acestora a ajuns la peste 50. „Un indicator al unei societăţi puternice este relaţia strânsă între ONG-uri şi populaţie. ONG-urile din Republica Moldova fac un lucru foarte bun pentru populaţie – ajută copiii cu dizbiltăţi să se integreze în şcoli, de asemenea, se lucrează cu copiii părinţii cărora sunt peste hotare şi cei care au rămas fără susţinere, se lucrează şi cu persoanele în etate care au nevoie de ajutor”, a notat Morana Smodlaka.

Târgul ONG-urilor este posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP), implementat de FHI 360.

Continuare pe http://www.info-prim.md

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un comentariu