Daruri pentru familiile nevoiaşe din satul Micăuţi

Asociaţia TDV a vizitat la data de 7 octombrie 7 familii social vulnerabile din satul Micăuţi, raionul Străşeni. Acestea au avut parte de o mare surpriză primind în dar pachete cu produse alimentare, rechizite şcolare, produse de igienă şi bani. Acest lucru a fost posibil datorită unui tînăr din Chişinău, care la moment locuieşte în Marea Britanie. Participînd la o cursă de triatlon, Sergiu Prisăcaru a colectat bani de la toţi prietenii şi cunoscuţii săi cu scopul de a ajuta unor copii să rămînă alături de părinţii şi fraţii lor. Suma acumulată în total a fost de 10000 lei. 

În prima familie care a fost vizitată chiar şi cei mai mici ştiu că pentru a avea ce mînca trebuie să lucrezi din greu. Părinţii nu au un loc stabil de muncă, iar din banii pe care mama îi cîştigă vînzînd prune sau măceş ei trebuie să întreţină 7 copii. Unul din copii are o boală mintală. Casa în care trăiesc este în proces de construcţie, podeaua şi pereţii fiind încă neterminaţi.

Aproximativ aceeaşi situaţie este şi în familia Efros. Cei 5 copiii care cresc în această familie au vîrste cuprinse între 2 şi 9 ani. Fetiţa în vîrstă de 9 ani suferă de paralizie cerebrală infantilă, arată ca un copil de 2 ani, nu vorbeşte şi poate mînca doar piureuri, fiind hrănită de părinţi. Casa în care locuiesc este încă în proces de construcţie, astfel încît toţi cei 7 membri ai familiei sunt nevoiţi să locuiască într-o singură cameră.

Daruri a primit şi un băiat de 15 ani care trăieşte doar cu sora mai mică şi bunica, după ce mama s-a recăsătorit şi a ales să-şi părăsească copiii de dragul soţului. Bunica copiilor obişnuieşte să consume băuturi alcoolice, lucru care îi traumează şi mai mult pe ambii copii.

Acestea sunt doar cîteva dintre poveştile familiilor cărora li s-au oferit ajutoare materiale. Cu părere de rău astfel de familii în Republica Moldova mai sunt foarte multe, însă puțini sunt dispuși să le dea o mîină de ajutor.

Mulțumim lui Sergiu pentru că a jertfit din timpul său liber pentru a face o faptă bună și a aduce zîmbete pe fețele unor copii. De asemenea adresăm mulțumiri lui Denis Jardan, care în ajun de nuntă sa a găsit timp să se gîndească la cei mai puțin norocoși decît el. Tinerilor însurăței le dorim să rămînă mereu atît de senini și plini de viață cum sunt acum.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: