Conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament şi Societatea Civilă”, ediția a VII-a

Parlamentul Republicii Moldova a organizat în perioada 4-5 iulie 2016 în parteneriat cu Consiliul Național al ONG-urilor, Guvernul Republicii Moldova și partenerii de dezvoltare a VII-a ediție a Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă”.

În cadrul primei zile s-au desfășurat 4 ateliere de lucru. Cu această ocazie TDV, Secretariatul Coaliției Voluntariat a prezentat Tezele pentru Atelierul „Implementarea și continuitatea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile”  , adică următorii pași care trebuie făcuți pentru a dezvolta sectorul de voluntariat conform cu aspectele urgente menționate în Rezoluția Forumului Organizațiilor Neguvernamentale din R. Moldova, ediția a VIII-a.

Aceste teze au fost reamintite și în cea de-a doua zi a Conferinței, care s-a desfășurat în sediul Parlamentului, când s-au abordat diverse subiecte cum ar fi prezentarea modelelor eficiente de cooperare pe segmentul de politici publice între Parlament, Guvern și societatea civilă, identificarea soluțiilor de consolidare a transparenței decizionale a Parlamentului și Guvernului, precum și stabilirea principiilor comune de cooperare între guvernare, societatea civilă și partenerii de dezvoltare.

La discuții au participat Președintele Parlamentului Andrian Candu, Prim-ministrul Pavel Filip, Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici, Viceprim-ministrul pe probleme sociale Gheorghe Brega, deputați, miniștri, ambasadori, reprezentanți ai societății civile, experţi internaţionali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: