Conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament şi Societatea Civilă”, ediția a VII-a

Parlamentul Republicii Moldova a organizat în perioada 4-5 iulie 2016 în parteneriat cu Consiliul Național al ONG-urilor, Guvernul Republicii Moldova și partenerii de dezvoltare a VII-a ediție a Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament şi societatea civilă”.

În cadrul primei zile s-au desfășurat 4 ateliere de lucru. Cu această ocazie TDV, Secretariatul Coaliției Voluntariat a prezentat Tezele pentru Atelierul „Implementarea și continuitatea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile”  , adică următorii pași care trebuie făcuți pentru a dezvolta sectorul de voluntariat conform cu aspectele urgente menționate în Rezoluția Forumului Organizațiilor Neguvernamentale din R. Moldova, ediția a VIII-a.

Aceste teze au fost reamintite și în cea de-a doua zi a Conferinței, care s-a desfășurat în sediul Parlamentului, când s-au abordat diverse subiecte cum ar fi prezentarea modelelor eficiente de cooperare pe segmentul de politici publice între Parlament, Guvern și societatea civilă, identificarea soluțiilor de consolidare a transparenței decizionale a Parlamentului și Guvernului, precum și stabilirea principiilor comune de cooperare între guvernare, societatea civilă și partenerii de dezvoltare.

La discuții au participat Președintele Parlamentului Andrian Candu, Prim-ministrul Pavel Filip, Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici, Viceprim-ministrul pe probleme sociale Gheorghe Brega, deputați, miniștri, ambasadori, reprezentanți ai societății civile, experţi internaţionali.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: