DEMERSURI privind acțiunile de implementare a cadrului legislativ si normativ din sectorul de voluntariat_iunie 2016

Vă informăm că am trimis următoarele scrisori către ministerele de resort implicate în implementarea Legii voluntariatului și a Regulamentului de aplicare a Legii voluntariatului:

1. Am solicitat de la Ministerul Educației răspuns la demersul nr. 08-04/16 din 20 aprilie 2016, am atras atenția asupra nerespectării legislației în vigoare (Legii Nr. 190 din 19.07.1994 cu privire la petiționare și a Legii Nr. 982 din 11.05.2000 privind accesul la informație) și am cerut să se ia măsuri ca pe viitor să nu se mai repete această situație.

Vedeți anexată scrisoarea catre MEd_21 iunie 2016

2. Am solicitat de la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) un termen concret de instituire a funcției de Coordonator de Voluntari și formula / metoda de calcul a vechimii în muncă pentru a se primi, pentru perioada de voluntariat desfășurată în același domeniu cu specialitatea deținută, sporul pentru vechime în muncă și concediul de odihnă anual suplimentar plătit pentru vechime în muncă. De asemenea am cerut opinia MMPSF privind necesitatea de a ajusta art. 176 aliniatul (2) din Codul Muncii ca permită și limitarea rambursării cheltuielilor voluntarilor, fapt care va conduce automat și la ajustarea Hotărârii de Guvern Nr. 10. 

Vedeți anexată scrisoarea catre MMPSF_21 iunie 2016

3. Am solicitat de la Ministerul Finanțelor (MF) să ne sprijine în demersurile noastre către MMPSF de a ajusta art. 176 aliniatul (2) din Codul Muncii și a Hotărârii de Guvern Nr. 10. Am motivat prin faptul că nu este corect ca salariaților să li se limiteze mărimea compensării cheltuielilor legate de deplasare în interes de serviciu, iar voluntarilor să nu li se limiteze rambursarea cheltuielilor lor. Acest fapt ar putea conduce la utilizarea abuzivă a mijloacelor bănești, inclusiv a banilor publici, fapt care ar deteriora imaginea sectorului de voluntariat.

Vedeți anexată scrisoarea catre MF_21 iunie 2016

Așteptăm opiniile, sugestiile și recomandările Dumneavoastră pe aceste subiecte sau alte subiecte similare ce țin de dezvoltarea infrastructurii de voluntariat a Republicii Moldova pe adresa tdv_secretariat@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: