Training pentru obținerea statutului de instituție gazdă a activității de voluntariat

12052340_10153582101072521_6216382359217976253_oConform legislaţiei în vigoare persoanele juridice publice şi private fără scop lucrativ (necomerciale) pot implica proprii voluntari doar dacă deţin statutul de instituţie gazdă a activităţii de voluntariat.

TDV ca Secretariat al Coaliţiei Voluntariat cu sprijinul trainerilor de la Academia Nicolae Dumitrescu va ajuta 280 de organizaţii / instituții să pregătească dosarul de aplicare pentru a obţine statutul de instituție gazdă a activității de voluntariat de la Comisia de Certificare a Instituției Gazdă a Activității de Voluntariat (CCIGAV) de pe lângă Ministerul Tineretului şi Sportului.

Numărul de locuri e limitat. Până acuma s-au înregistrat 100 de organizații / instituții. Principiul de selecţie este primul venit primul servit.

Informații logistice:

  • Date de desfășurare: 12 și 13 octombrie; 2, 3, 4, 5, 9, 16, 17 și 18 noiembrie.
  • Participarea la instruire este gratuită: Participanții vor beneficia din partea organizatorilor TDV de prânz la restaurantul La Plăcinte și de pauze de ceai / cafea. Transportul participanților din teritoriu va fi rambursat la prezentarea biletului (lor) de transport și a copiei după buletinul de identitate.
  • Participanți: La fiecare instruire pot aplica 20 organizații / instituții de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Înregistrarea se face la numerele de telefon 022 567 551 şi 079 450 027 sau pe tdv_secretariat@yahoo.com
  • Cerințe: organizația / instituția trebuie să transmită în format electronic, o DELEGARE care trebuie să conțină: antetul instituţiei; data; titlul scris cu litere de tipar DELEGARE (unele organizaţii / instituţii au eliberat chiar un ordin / decizie / hotărâre); un text cu formularea aproximativă: „Prin prezenta se împuterniceşte [nume prenume, poziţie] să reprezinte [nume instituţie/organizaţie] la cursul de instruire [pot fi specificate date mai concrete: cine organizează, denumire proiect etc.] care vizează pregătirea dosarului pentru obtinerea statutului de instituţie gazdă a activităţii de voluntariat. [Nume, prenume persoana împuternicită] este responsabilă de pregătirea dosarului, iar acesta va fi depus la CCIGAV în termen de maxim 1 lună de la finalizarea instruirii.”; semnătura conducătorului şi ştampila.
  • Locație de desfășurare: Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 148, tel. 022 210 576), situat la et. 3 al Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu” (intrarea prin curtea din spatele clădirii situată în dreptul Statuii lui Ștefan cel Mare de lângă Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe partea opusă a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt).
  • Agendă și program: instruirea va avea loc între 9:30 – 17:00. Pentru mai multe detalii vedeți anexată Agenda instruire certificare voluntariat.

Reamintim că:

  • Munca de voluntariat efectuată în cadrul unei entități juridice care nu deține statutul de instituție gazdă a activității de voluntariat este ilegală, percepută ca muncă la negru și se pedepsește în conformitate cu prevederile legale.
  • Conform legislaţiei în vigoare din Republica Moldova persoanele juridice publice şi private fără scop lucrativ (necomerciale) pot implica proprii voluntari doar dacă deţin statutul de instituţie gazdă a activităţii de voluntariat.
  • Utilizarea instrumentelor de voluntariat (contractul, carnetul de voluntar, certificatul nominal, scrisoarea de recomandare, registrele) de către o altă entitate decât instituția gazdă, precum și neutilizarea lor de către instituția gazdă certificată, este ilegală, abuzivă și se pedepsește în conformitate cu prevederile legale.
  • Tinerii care fac voluntariat în alte entități decât instituția gazdă a activității de voluntariat certificată nu vor beneficia de măsurile legale de stimulare ale voluntariatului (experiență și vechime în muncă, credite educaționale, facilități la cazare și bursă etc.).

Această activitate este realizată în cadrul programului de Granturi 2015 lansat de Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Instruirea este realizată şi prin programul Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabila in Moldova, implementat de FHI 360. Trainingul este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin TDV și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: