Intră şi tu în legalitate! Fii instituţie gazdă a activităţii de voluntariat!

Conform legislaţiei în vigoare persoanele juridice publice şi private fără scop lucrativ (necomerciale) pot implica voluntari în Republica Moldova doar dacă deţin statutul de instituţie gazdă a activităţii de voluntariat.

TDV ca Secretariat al Coaliţiei Voluntariat cu sprijinul trainerilor de la Academia Nicolae Dumitrescu va ajuta 280 de organizaţii ale societăţii civile să obţină statutul respectiv de la Comisia de Certificare a Instituției Gazdă a Activității de Voluntariat (CCIGAV) de pe lângă Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pentru a pregăti dosarul de aplicare pentru obţinerea statutului se vor desfăşura în perioada septembrie-decembrie 2015 la Chişinău 14 serii de instruiri de 1 zi, în fiecare serie fiind implicate câte 20 de organizaţii de pe întreg teritoriul republicii. Transportul şi alimentarea vor fi asigurate de organizatori.

Numărul de locuri e limitat. Principiul de selecţie este primul venit primul servit. Înregistraţi-vă urgent pe tdv_secretariat@yahoo.com sau la numerele de telefon 022 567 551 şi 079 450 027.

Doritorii vor trebui să confirme în scris persoana delegată responsabilă de pregătirea dosarului pentru statut şi faptul că acesta va fi depus la CCIGAV în termen de maxim 1 lună de la finalizarea instruirii. Declaraţia semnată şi ştampilată de conducătorul organizaţiei / instituţiei se va trimite scanată la adresa de e-mail menţionată anterior.

Instruirile se desfăşoară în cadrul proiectului TDV „Motivarea şi implicarea organizaţiilor de tineret ca instituţii gazdă a activităţii de voluntariat”  finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin intermediul Programului de Granturi 2015, cu sprijinul proiectului „Consolidarea resurselor umane și financiare pentru dezvoltarea sectorului societății civile din Republica Moldova implicat în activități de voluntariat” susţinut de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: