Săptămâna Națională a Sănătății (SNS) 2015, ziua a IV-a.

Au trecut déjà trei zile din Săptămâna Națională a Sănătății 2015. Vă prezentăm pe scurt activitățile care au avut loc in aceste trei zile și pe cele care vor avea loc joi, 6 august.

LUNI, 3 august

Asociația Obștească ”CASMED au petrecut o lecție de sport în Parcul Central din orașul Bălți. „Ora sportului” a adunat doritori de toate vîrstele, care împreună cu ei au susținut zicala „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

Asociația Obștească ”Nufărul”, în parteneriat cu Casa de Cultură din orașul Rezina au organizat Clubul de sănătate „Terapie naturistă”. Acesta s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură (Centrul de Informare și Instruire). Participanții au discutat recoltarea, uscarea și păstrarea plantelor medicinale, au studiat mai multe tehnici de recoltare a plantelor, au servit ceai din plante și au discutat despre un mod sănătos de viață.

MARȚI, 4 august.

Asociaţia Obştească „Centrul de Comunicare si Informare Midava„, Mileşti, raionul Nisporeni s-a alăturat Săptămânii Naţionale a Sănătăţii 2015 ediţia a V-a cu activităţi de voluntariat organizate in colaborare cu Primăria, Centrul de Sănătate, Clubul Familiei şi Centrul Social. Startul activităţilor din SNS 2015 s-a dat la Centrul de Sănătate Mileşti pe 4 august 2015 prin activitatea „Asistenţă medicală si modul sănătos de viaţă”. Pacienţii şi colaboratorii centrului au primit materiale informative, broşuri, pliante ce ţin de igiena personală, activitatea fizică, stress, consecinţele şi daunele fumatului, hepatite virale, tuberculoza etc. De asemenea în această zi cu mult soare toţi pacienţii au fost răcoriţi şi îndulciţi cu fructe oferite de Primăria Mileşti.

Asociația Obștească ”Nufărul , în parteneriat cu Clubul Tinerilor din Rezina au lansat o campanie de informare „Mesagerii Sănătății”. Voluntarii din Clubul Tinerilor din Rezina, au împărți trecătorilor-flyere „Modul sănătos de viață”. Trecătorii au scris mesaje în vederea promovării unui mod sănătos de viață.

Miercuri, 5 august.

Asociația Obștească ”Motivație” a participat la Maratonul Chișinăul accesibil pentru TOȚI”. Pe lângă testarea accesibilității, participanții au împărțit material promoționale și au informat trecătorii despre modul sănătos de viață.

Joi, 6 august

Asociația Obștească ”CASMED”

Sănătatea începe din farfurie”

Locul desfășurării: Oficiul AO ”CASMED”

Orele: 17:00-18:00

Medicul de familie, Văscăuțan Lilia va promova o lecție de sănătate despre importanța alimentației corecte a persoanelor vârstnice. În cadrul acestei ore instructive aceasta le va explica beneficiarilor cum trebuie să se alimenteze corect în funcție de maladiile de care suferă, le va da sfaturi practice și va răspunde la întrebările acestora.

Asociația Obștească ”Nufărul”

Starturi vesele – „Sportul e viață”

Locul desfășurării: Grădinița nr. 6 „Cucoșelul de aur”, orașul Rezina

Orele: 11:00

Cu ajutorul voluntarilor din AO „Nufărul” și Clubul Tinerilor din Rezina vom organiza pentru preșcolarii din grădinița nr. 6, „Cocoșelul de aur” din orașul Rezina starturi vesele cu diverse concursuri atît sportive cît şi de logică. Vom invita un lucrător medical pentru a le vorbi copiilor despre importanţa igienei personale şi a modului sănătos de viaţă.

 

SNS 2015, ediția a V-a este organizată în perioada 3 – 9 august 2015 de Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) care activează în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Motivarea şi implicarea organizaţiilor de tineret ca instituţii gazdă a activităţii de voluntariat” finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Mai multe detalii vedeți în Calendarul de activități din SNS 2015, sau contactaţi Asociaţia obştească ”Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), la numerele de telefon 022 567 551; 079 450 027; 079 191 587, adresa de e-mail tdv_secretariat@yahoo.com, sau vizitaţi https://tdvmoldova.wordpress.com/, www.facebook.com/tdv.coalitiavoluntariat, www.facebook.com/asociatia.tdv

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: