Visele de Crăciun ale copiilor din comuna Tănătarii Noi au devenit realitate!

TanatariiNoiMiercuri, 14 ianuarie 2015, visele de iarnă ale copiilor din familii dezavantajate din comuna Tănătarii Noi au devenit realitate! Acest lucru a fost posibil datorită mai multor persoane, cu suflet mare și senin, care au participat la Campania de caritate „Vise de Crăciun”. Astfel putem începe povestea despre cea de-a doua activitate desfășurată de către Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viață” în comuna Tănătarii Noi, în cadrul programului de caritate „Adoptă un sat”.

Antoniţa Fonari, Preşedinta TDV a descoperit în toamna anului trecut această comună din raionul Căușeni, în componența căreia intră 3 sate foarte mici. Împreună cu directoarea gimnaziului din localitate au fost identificate 10 (+4) familii social-vulnerabile cărora le-au fost oferite mai multe donații de la prietenii asociației noastre. Printre primele zânele bune ale acestor familii s-au numărat Corina Păpușoi, Inga Boicean-Armaşu, Victoria Morozov, Romanița Revenco, Inga Burlacu, Ina Prisăcaru, Ana Gherman, Olga Gordilă-Bobeico ș.a..

Un deosebit mulțumesc îl datorăm Excelenței sale, Domnului Victor Guzun, Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, soţiei sale Viorica Guzun, și întregii diaspore moldovenești din această țară, care a transmis o mulțime de daruri pentru aceste familii. Printre donații s-a numărat chiar și un televizor, adus în Moldova datorită lui Ion Guzun. Acesta „a mers” la o familie cu 3 fetițe de 5, 7 și 11 ani, fetița cea mai mare fiind născuta cu dizabilități intelectuale. Mai multe poze de la ceastă activitate puteţi vedea aici.

IMG_1360IMG_1543

În octombrie am încercat să descoperim povestea fiecărui copilaș, poveste pe care v-am prezentat-o în cadrul campaniei de caritate desfășurată în perioada sărbătorilor de iarnă – „Vise de Crăciun”. A fost o campanie mai deosebită, deoarece am încercat să atragem atenția asupra dorinței copiilor de a citi, de a avea o mică bibliotecă proprie, lucru pe care părinții nu îl pot realiza.

Cei mai mulți din acești copii provin din familii cu venituri extrem de mici. La fel ca majoritatea celor care locuiesc în mediul rural, în perioada de iarnă, aceste familii își încălzesc casele doar cu lemne şi tizic, făcând economii pentru foc, hrană, medicamente. În acest anotimp locuitorii de la sate, de cele mai multe ori, locuiesc într-o singură cameră, care servește drept cameră de zi, dormitor, bucătărie și baie. Pozele și poveștile copiilor le puteți vedea aici.

Timp de o lună, o mulțime de donații au fost aduse la oficiul TDV pentru cei 13 copii ale căror povești au fost prezentate. Aceștia au primit cărți, jucării, hăinuțe pentru ei și familiile sale de la Natalia & Adrian Lupusor, de la Bodorin Octavian, Renata și Letiția, familia lui Liuda Păşcănean, Iuliana Cantaragiu, Ina Jelnova, Colin Altman, Corina Păpușoi, Inga Boicean-Armașu și alte persoane cu suflet mare care au donat în toiul sărbătorilor de iarnă.

10891446_10204604426003867_5136479857857903902_n10933691_10204703935731548_5330398170298559314_n

Mulțumim foarte mult tuturor celor care pentru un scurt timp s-au transformat în Moș Crăciun și au reușit să transforme visele unor mici copii în realitate. Aceștia v-au transmis zâmbetele și entuziasmul lor drept mulțumire.

Toate acestea au fost oferite copiilor de către echipa noastră de Crăciunei la data de 14 ianuarie, când în Moldova se sărbătorește Anul Nou pe vechi. Voluntarii noștri au pregătit și o lecție interactivă pentru copiii și părinții acestora despre importanța igienei personale, a alimentației și odihnei sănătoase. Poze de la această activitate puteți vedea aici.

În viitorul apropiat veți cunoaște poveștile a încă 4 familii din aceasta localitate. Următoarea activitate este planificată pentru perioada sărbătorilor de Paști, când vom merge chiar în vizită la aceste familii acasă.

Tănătarii Noi este în prezent luat „sub tutela” TDV-ului în cadrul Programului de Caritate „Adoptă un sat”. Numărul total de locuitori din din această comună este de numai 753 de persoane, iar la gimnaziul din localitate studiază 101 elevi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: