Săptămâna Naţională a Sănătăţii (SNS) 2014, ziua a 8-a

Astăzi, duminică, 10 august 2014:

I. AO ”CASMED” desfăşoara activitatea ”Schimbăm un măr pe o țigară” sau ”Un măr pe zi te ține departe de medic”

Locul desfășurării: mun. Bălți, Piața ”Vasile Alecsandri”

Ora: 10:00 – 12:00

Voluntarii AO ”CASMED” îmbrăcați în maiouri identice, vor împărți mere cu etichete ce conțin sfaturi despre cum să îți menții sănătatea. În cazul persoanelor fumătoare, se va realiza un ”barter”: mere în schimbul țigărilor. Pentru a evalua gradul de cultură a sănătății în rândul populației, trecătorii de pe piață vor participa la un sondaj,iar ca premiu pentru participare aceștia vor primi în dar un ”cadou al sănătății” – mere din grădinile beneficiarilor AO”CASMED”.

PERSOANA DE CONTACT: Pricop Ana, 068 874 430, 023 127 674, onorina-pricop@mail.ru

II. Asociaţia de Informare și Educație Ecologică “ECOSFERA”, Grupul de Iniţiativă Locală ,,Îngerii Invizibili” Făleşti şi Organizaţia ,,Arta şi Gîndul” în parteneriat cu Consiliul Raional şi Primăria din Făleşti, Ziarul local „Patria mea”, Ziarul „Evenimentul zilei”Chişinău şi Compania “Globeco International”Chişinău organizează Primul Ajutor- Salvează un OM!

Locul desfășurării: Tabăra de copii “Romantica”, com. Călineşti, raionul Făleşti

Ora: 14:00

Activitatea are ca scop relatarea şi demonstrarea unor măsuri de acordare a primului ajutor medical în situaţii excepţionale (cataclisme naturale, persoanelor cu probleme grave de sănătate – epileptici, cardiaci ş. a. ).În rezultatul acţiunii se preconizează ca toţi cei ce vor asista la eveniment să prezinte o doză în plus de curaj pentru a lua atitudine şi pentru a reacţiona imediat cu promptitudine în astfel de situaţii.

PERSOANE DE CONTACT: Petru Cliofos, 069 025 182, petrucliofos@mail.ru, Valentina Martin, 078 365 294, 068 744 260, martin.valea@yahoo.com

Săptămâna Națională a Sănătăţii (SNS) 2014, ediția a IV-a este organizată în perioada 3 – 10 august 2014 de Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) care activează în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat. Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor” finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi proiectului „Voluntariatul – cheia schimbării sociale în Republica Moldova” implementat de TDV în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia prin Programul polono-american al Fundaţiei Libere „Regiunea în transformare” (RITA).

Vedeţi aici Calendarul de activităţi SNS 2014. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi Asociaţia obştească ”Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), la numerele de telefon 022 567 551; 079 450 027; 079 191 587, adresa de e-mail tdv_secretariat@yahoo.com, sau vizitaţi https://tdvmoldova.wordpress.com/, www.facebook.com/tdv.coalitiavoluntariat, www.facebook.com/asociatia.tdv.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: