Săptămâna Naţională a Sănătăţii (SNS) 2014, ziua a 6-a

Mâine, vineri, 8 august 2014:

 I. AO”Caroma Nord” în parteneriat cu Asociația Femeilor pentru Protecția Mediului și Dezvoltare Durabilă, Primăria Bălți, Centrul de Medicină Preventivă, Inspectoratul Ecologic Agenția Bălți organizează Ziua Sănătăţii AO “Caroma Nord” – Să protejăm sănătatea copiilor într-un mediu în schimbare

Activitatea 1. Atelier “ Să protejăm sănătatea copiilor într-un mediu în schimbare”

Locul desfășurării: Oficiul CREE ”Green School”

Orele: 09.30-13.30

Activitatea este menită să sensibilizeze și să informeze 30 de persoane în domeniul îmbunătățirii calităţii apei potabile şi a sănătăţii copiilor din școlile rurale. Se va discuta despre accesul la sanitație în Bălţi şi satele învecinate, implementarea prevederilor Conferinţei Interministeriale Europene în problemele sănătăţii şi mediului desfăşurată cu genericul ”Să protejăm sănătatea copiilor într-un mediu în schimbare” de la Parma, Italia (martie 2010), accesul elevilor la condiții igienice în școli, precum si siguranţa alimentelor în regiunea de Nord a RM.

Activitatea 2. Lucrul cu copii din grădinița ”Sfânta Treime”

Locul desfășurării: Grădinița ”Sfânta Treime”

Orele: 15.00-16.00

Lucrul direct cu copii din grădiniță prin joc în scopul informării și educației corecte în domeniul îngrijirii personale și consumul apei. La sfârșitul fiecărui joc copii vor primi mici cadouri menite să întărească efectul educativ.

PERSOANA DE CONTACT: Șchiopu Viorica, 068 130 751 viorica.schiopu@gmail.com

II. Asociația pentru Dezvoltare Creativă va desfăşura acţiunea Health Quest

Locul desfășurării: Or. Chișinău, Parcul ”ValeaTrandafirilor”

Orele: 10:00 – 14:00

Scopul acestei activități este de a informa participanții la acest proiect despre metodele menținerii unui mod sănătos de viață (igiena personală, alimentația sănătoasă, practicarea sportului, etc.) într-un mod interactiv. Vor fi create multiple stații (număr maxim – 14) prin care echipele (număr maxim – 7) vor avea scopul de a trece și de a îndeplini anumite sarcini pentru a primi indiciul ce îi va ajuta să găsească următoarea stație. Health Quest reprezintă o întrecere contra cronometru în care prima echipa ce trece de linia de finiș câștigă. Premiile vor fi oferite de către parteneri (săli de fitness, firme ce vând accesorii sportive, etc.).

PERSOANE DE CONTACT: Eugen Voloşciuc, 022 276 506,068 704 603, volosciuc.eugen@gmail.com

III. Educaţie prin joc, sport şi alimentaţie sănătoasă este o activitate organizată de către Asociația Obștească ,,Centrul de Comunicare şi Informare Midava” în parteneriat cu APL, Centrul Social, Asistentul social, Colaboratorii Bibliotecii publice locale, Revista raională „Deșteptarea”

Locul desfășurării: Centrul Social Mileşti,raionul Nisporeni

Orele: 10:00 – 16:00

Copii nevoiași şi cu dizabilități împreună cu membrii familiei vor fi invitați la Centrul Social din s. Mileşti, unde se vor organiza activităţi sub formă de jocuri, prezentare de expoziții a copiilor de la Centru Social şi a unor copii cu dizabilități locomotorii, de asemenea va fi promovat voluntariatul prin prezentarea unui panou de fotografii cu activităţi ale voluntarilor de la AO MIDAVA, unde aceste expoziții vor fi premiate. Copiii vor fi implicați în diferite activităţi (poezie cântec , jocuri şi vor primi în dar jucării, cărți, haine, oferite de copii din satul Mileşti, dar şi cei care se află cu traiul în Chișinău şi în Italia. La sfârșitul activităţii copii vor beneficia de o masa cu fructe variate organizata de APL in colaborare cu AO Midava şi Centrul Social. Copiilor li se va vorbi despre beneficiile fructelor,şi de ce e sănătos să consumi fructe şi nu dulciuri , se va organiza şi o victorină ce ţine de importanţa fructelor în sănătatea copiilor.

PERSOANE DE CONTACT: Chitoroaga Zinaida, 026 440 239, 069 320 126, zchitoroaga@mail.ru

IV. Asociația de Informare și Educație Ecologică “ECOSFERA” , Grupul de Iniţiativă Locală ,,Îngerii Invizibili”, Organizaţia ,,Arta şi Gîndul”, în parteneriat cu Consiliul Raional şi Primăria din Făleşti, Ziarul local „Patria mea”, Ziarul „Evenimentul zilei” şi Compania “Globeco International” Chişinău vor finaliza activitatea Voluntarii Informează despre ce ne Dăunează! (ultima zi)

Locul desfășurării: or. Şoldăneşti, zona Spitalului Raional Soldănești

Orele: 09:00 – 12:00

Voluntarii vor informa despre bolile de sezon, intoxicații, insolații, accidente

PERSOANE DE CONTACT: Petru Cliofos, 069 025 182, petrucliofos@mail.ru, Valentina Martin, 078 365 294, 068 744 260, martin.valea@yahoo.com

V. Activitatea Tinerețe Sănătoasă pentru o Bătrânețe Fericită se desfăşoară în parteneriat cu Administrația publică locală, Centrul Medicilor de Familie, HelpAge Internațional

Prima activitate organizată de A.O. „APP Tăhnăuți”

Locul desfășurării: s. Țahnăuți, r. Rezina, în incinta Casei de Cultură

Orele: 10:00 – 12:30

A doua activitate organizată de A.O. „Sîrcoveanul”

Locul desfășurării: s. Sîrcova, r. Rezina, în incinta Casei de Cultură

Orele: 13:00 – 15:00

Activitate inter-generațională care are scopul de a spori comunicarea între generații în special în domeniul sănătății. Astfel prin activitatea planificata ne propunem să instruim cel puțin 20 tineri și 20 Voluntari Seniori și 10 persoane adulte privind tehnicile de acordare a primului ajutor umanitar, să promovăm modul sănătos de viață atât în rândul tinerilor cât și bătrânilor. De asemenea Voluntarii Seniori care desfășoară la nivel comunitar activități de monitorizare și îngrijire a sănătății persoanelor în etate își vor împărtăși experiența acumulată și îi vor învață cum să utilizeze un tonometru, glucometru. Activitatea este sprijinită financiar de Crucea Roșie din Elveția.

PERSOANE DE CONTACT: Cojocaru Maria,069 021 521, cojocarumaria@mail.ru; Anastasia Covali, 067 621 045, anastasia.covali@mail.ru

Săptămâna Națională a Sănătăţii (SNS) 2014, ediția a IV-a este organizată în perioada 3 – 10 august 2014 de Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) care activează în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat. Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor” finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi proiectului „Voluntariatul – cheia schimbării sociale în Republica Moldova” implementat de TDV în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia prin Programul polono-american al Fundaţiei Libere „Regiunea în transformare” (RITA).

Vedeţi aici Calendarul de activităţi SNS 2014. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi Asociaţia obştească ”Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), la numerele de telefon 022 567 551; 079 450 027; 079 191 587, adresa de e-mail tdv_secretariat@yahoo.com, sau vizitaţi http://tdvmoldova.wordpress.com/, www.facebook.com/tdv.coalitiavoluntariat, www.facebook.com/asociatia.tdv.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: