Săptămâna Naţională a Sănătăţii (SNS) 2014, ziua a 4-a

Mâine, 6 august 2014, se vor desfăşura următoarele activităţi:

I. Mesagerii Sănătății, Institutul de Instruire si Dezvoltare ‘MilleniuM’

Locul desfăşurării: Chişinău, centru

Orele: după 18:30

Mesagerii Sănătății – voluntarii MilleniuM îmbrăcați în maiouri verzi (simbolism a sănătății) având foi și carioci colorate la ei , iar în piept o emblema cu inscripția mesagerii sănătății  vor merge în  centrul Chişinăului și vor ruga trecătorii să aleagă o foaie colorată pe care el/ea/ei o asociază cu noțiunea de SĂNĂTATE ca apoi să scrie un mesaj în vederea promovării unui mod de viață sănătos. Aceste mesaje împreună cu cei ce le scriu (opțional) vor fi fotografiate/ți , apoi voluntarii vor prelucra pozele în caz de necesitate si posta pe pagina organizației pentru a mediatiza evenimentul organizat și misiunea acestuia.

PERSOANA DE CONTACT: Diana Cerneavschi, 069 622 462, diana.cerneavschi1@gmail.com

 II. Training-ul „Prevenirea ITS, HIV/SIDA si hepatitei virale B”, Asociaţia „Certitudine” in parteneriat cu Administraţia liceului teoretic din s. Recea

Locul desfășurării: Liceul Teoretic din s. Recea, r. Râșcani

Orele: 14:00– 16:30

Trainingul va include module teoretice (Ce este ITS?; Caracteristici, semne, maladii; Prevenirea ITS, HIV/SIDA şi HV B; metode de contracepţie), activităţi practice cu participarea beneficiarilor şi jocuri energizante. La finele instruirii vor fi distribuite broşuri, calendare şi materiale informative.

PERSOANA DE CONTACT:Angela Tomac, 069 058 762, angela.tomac@gmail.com

 III. Promovarea modului de viaţă sănătos în taberele şcolare de vară (ziua 2), Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) în parteneriat cu Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău si Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS)

Locul desfășurării: Vadul lui Voda, Tabăra Camping, str. Plopilor 4; Tăbăra Luceafărul, lângă s. Bălăbăneşti

Activitatea 3. Activități cu beneficiarii: Daunele consumului de alcool și ale fumatului

Orele: 11:00 – 12:30

Activitatea 4. Joc pe stații privind modul sănătos de viaţă: Recapitularea informației oferite în cadrul atelierelor de instruire

Orele: 17:00 – 18:30

Tabere vor lucra cu circa 40 de beneficiari fiecare. La sfârşitul activităţii se vor distribui materialele donate de Centrul PAS referitoare la daunele fumatului. Detaşamentele de copii vor fi implicate într-un joc, la fiecare staţie există stabilită o tematică şi primesc o însărcinare care trebuie efectuată în echipă după care printr-o ghicitoare găsesc următoarea staţie. Detaşamentul care ajunge primul la ultima staţie va primi o diplomă. În final copiilor li se va reaminti de concursul de desen.

PERSOANA DE CONTACT: Veronica Harea, 068 585 178, tdv_secretariat@yahoo.com

 IV. Colectarea de seringi folosite din spațiul public, AO ”Tinerii pentru dreptul la viață”, Bălți în parteneriat cu Uniunea pentru Prevenirea HIV si Reducerea Riscurilor

Locul desfășurării: Or. Bălți –  teritoriul de lângă Spitalul Municipal, subsolurile din apropiere, teritoriul cimitirului de lângă Spitalul Municipal

Ora: după 09:00

O echipă de angajați, voluntari și beneficiari ai Asociației ”Tinerii pentru dreptul la viață”, Bălți își propune să se deplaseze prin orașul Bălți pentru colectarea materialelor de injectare abandonate (ace, seringi si alte obiecte sau materiale contaminate cu sânge sau lichide biologice) şiapoi distrugerea prin incinerare a acestor materiale. Acest lucru se va face cu scopul de a preveni infectarea accidentală a populaţiei, prin seringi abandonate de către consumatorii de droguri pe spaţiul public al orașului Bălți cu boli transmisibile parenteral (prin ac), cum ar fi, maladii infecțioase grave, așa cum sunt  hepatita și HIV etc.

PERSOANA DE CONTACT: Aliona Ciobanu, 079 617 765

Săptămâna Națională a Sănătăţii (SNS) 2014, ediția a IV-a este organizată în perioada 3 – 10 august 2014 de Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) care activează în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat. Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului„Promovarea voluntariatului prin extinderea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor”finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi al proiectului „Voluntariatul – cheia schimbării sociale în Republica Moldova” implementat de TDV în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia prin Programul polono-american al Fundaţiei Libere „Regiunea în transformare” (RITA).

Vedeţi aici Calendarul de activităţi SNS 2014. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi Asociaţia obştească ”Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), la numerele de telefon 022 567 551; 079 450 027; 079 191 587, adresa de e-mail tdv_secretariat@yahoo.com, sau vizitaţi https://tdvmoldova.wordpress.com/, www.facebook.com/tdv.coalitiavoluntariat, www.facebook.com/asociatia.tdv.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: