Săptamâna Naţională a Sănătăţii (SNS) 2014, ziua a 3-a

SNS 2014 a debutat duminică, 3 august, cu Campania on-line „Bucură-te de viață într-un mod sănătos” organizată de Asociația Obștească „CHEIA SCHIMBĂRILOR” în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Tenisului din Republica Moldova şi Federația de Tenis din Republica Moldova. În fiecare zi a fost postat un colaj foto pe Rețeaua de socializare Facebook care prezintă în contrast modul sănătos de viață și modul nesănătos (vezi https://www.facebook.com/cheiaschimbarilor). Astăzi va fi postat al 3-lea colaj foto, iar postările vor continua până la sfârşitul SNS 2014.

PERSOANA DE CONTACT: Cristina Galoi, 069 255 001, cheiaschibarilor@gmail.com

Luni, 4 august, Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor Orhei în parteneriat cu Centrul de Sănătate nr.1 a organizat Workshop-ul: Alimentaţia sănătoasă. Dereglările de nutriţie la adolescenţi. În cadrul evenimentului s-a prezentat filmul Sunt frumos și sănătos! (elaborat de voluntarii centrelor prietenoase tinerilor) şi s-a discuta despre: alimentaţia sănătoasă și piramida alimentară; rolul apei pentru organism; semnele deshidratării; principii și porții de consum a cerealelor, fructelor și legumelor, carne, pește și produse lactate, dulciuri și grăsimi; dereglările comportamentului alimentar – subnutriția și malnutriția, anorexia, bulimia și obezitatea. Workshop-ul a fost nu numai teoretic, ci şi practic, fiind efectuat ca exerciţiu elaborarea meniului zilnic. Evenimentul s-a încheiat prin feedback, concluzii și recomandări (vezi www.facebook.com/cspt.orhei).

PERSOANA DE CONTACT: Svetlana Taras, 069 957 700, staras.irp@gmail.com

Azi, 5 august, Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) în parteneriat cu Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău şi Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS) va începe activitatea Promovarea modului de viaţă sănătos în taberele şcolare de vară de la Vadul lui Voda (ziua 1).

Cei 20 de instructorii voluntari, pregătiţi în prealabil în cadrul unui curs de instruire de 5 zile (vezi www.facebook.com/tdv.coalitiavoluntariat), vor fi distribuiţi în Tabăra Camping (str. Plopilor 4) şi Tăbăra Luceafărul (lângă s. Bălăbăneşti) şi vor lucra fiecare cu circa 40 de copii şi adolescenţi, în total fiind 800 de beneficiari. Principalele activităţi vor fi:

Activitatea 1. Activități cu beneficiarii de 7 – 11 ani: Modul sănătos de viață (igiena personală, alimentația corectă și odihna calitativă).

Activitatea 2. Activități cu beneficiarii de 12 – 16 ani: HIV/SIDA și TB – mit și realitate.

Orele: 17:00 – 18:30

La sfârşitul zilei se vor distribui materialele donate de Centrul PAS privind prevenirea HIV/SIDA și prevenirea / tratarea tuberculozei, se va anunța concursul cu premii Cel mai bun desen de promovare a modului sănătos de viață şi se vor împărţi materialele necesare pentru realizarea in următoarele 2 zile a desenelor.

PERSOANA DE CONTACT: Veronica Harea, 068 585 178, tdv_secretariat@yahoo.com

Săptămâna Națională a Sănătăţii (SNS) 2014, ediția a IV-a este organizată în perioada 3 – 10 august 2014 de Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) care activează în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat. Evenimentul se desfăşoară  în cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor” finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi proiectului „Voluntariatul – cheia schimbării sociale în Republica Moldova” implementat de TDV în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia prin Programul polono-american al Fundaţiei Libere „Regiunea în transformare” (RITA).

Vedeţi aici Calendarul de activităţi SNS 2014. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi Asociaţia obştească ”Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), la numerele de telefon 022 567 551; 079 450 027; 079 191 587, adresa de e-mail tdv_secretariat@yahoo.com, sau vizitaţi https://tdvmoldova.wordpress.com/, www.facebook.com/tdv.coalitiavoluntariat, www.facebook.com/asociatia.tdv.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: