Invitaţie de implicare în Săptămâna Naţională a Sănătăţii (SNS) 2014

Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viata” (TDV) care activează în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat va organiza în perioada 3 – 10 august 2014 Săptămâna Națională a Sănătăţii (SNS) 2014, ediția a IV-a, în cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor” finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Scopul evenimentului este de a promova valorile unui mod sănătos de viaţă, participării civice şi ale voluntariatului în special în rândul tinerilor, adolescenţilor şi copiilor din Republica Moldova.

Anul acesta SNS 2014 va coincide cu finalul Campaniei Naţionale „Investiţii în sănătatea tinerilor”, organizată în perioada 11 iulie – 12 august 2014 de către Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătăţii şi Centrul de sănătate prietenos tinerilor „Neovita”, campanie care va include un şir de acţiuni, precum flash-moburi, expoziţii foto, consultanţe gratuite ale tinerilor cu deficienţe de vedere, tabere de vară, ateliere de creaţie, cluburi de presă şi altele, menite să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanţa investiţiilor în sănătatea tinerilor.

În ultimii ani acest eveniment organizat în parteneriat şi cu Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău a fost centrat în special pe instruirea copiilor, adolescenţilor şi tinerilor în taberele şcolare de la Vadul lui Vodă. În acest an graţie unei noi abordări se va asigura implicarea directă şi a altor organizaţii de tineret din Republică, axate pe promovarea sănătăţii, care vor organiza pe parcursul unei săptămâni activităţi de voluntariat în domeniul sănătăţii. În acest scop în perioada 30 iunie – 4 iulie 2014 am asigurat instruirea a 16 Coordonatori de Voluntari din diferite ONG-uri şi autorităţi publice centrale din R. Moldova în Lodz, Polonia, în cadrul trainingului „Voluntariatul – cheia schimbării sociale în Republica Moldova” organizat în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia prin Programul polono-american al Fundaţiei Libere „Regiunea în transformare” (RITA).

Rugăm organizaţiile / instituţiile publice sau private nonprofit care doresc să se implice activ în SNS 2014, să descarce Formularul de participare SNS 2014, să-l completeze şi să-l trimită până la data de 27 iulie, pe adresa tdv_secretariat@yahoo.com

Pentru mediatizarea evenimentului, activităţile planificate vor fi incluse în Calendarul SNS 2014 care va fi prezentat mass-mediei naţionale. La final se va elabora Raportul SNS 2014 care va cuprinde descrierea narativă şi financiară a evenimentului. Acest raport şi fotografiile de la activităţi vor fi postate pe site-urile organizaţiilor participante.

Săptămâna Naţională a Sănătăţii 2014 este organizată cu participarea membrilor şi partenerilor Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat şi susţinută financiar de Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: