Fă echipă cu TDV, fă echipă cu Moş Crăciun!!!

396596_2174934631588_857788024_nSărbătorile de iarna deja bat la uşile noastre, în case miroase a brad, cozonac şi portocale. Când în jurul nostru e atât de multă magie şi căldură sufletească, ar fi păcat să nu ne gândim la cei mai puţin fericiţi decât noi.

Deja este o tradiţie ca TDV să organizeze activităţi de caritate în apropierea sărbătorilor de iarnă. Te invităm şi pe tine să ne fii alături în această activitate nobilă. Anul acesta ne propunem să oferim suport material pentru cel puţin 10 familii social-vulnerabile din satul Mireşti, Hînceşti şi persoanelor care sunt aduse la secţia de urgenţe cu simptome de hipotermie.

Îţi propunem câteva modalităţi pentru a te implica în aceste activităţi:

  • Poţi dona încălţăminte, haine, plapume călduroase pentru persoanele care nu au o casă şi sunt nevoiţi să îndure frigul iernii în stradă. Persoanele fără un cămin, care suferă de hipotermie, sunt aduse la spitale pentru îngrijiri medicale. De cele mai multe ori hainele acestor oameni sunt într-o stare deplorabilă şi medicii sunt nevoiţi să le arunce, însă spitalul nu dispune de haine pe care le-ar putea oferi în loc. Suntem siguri că ai o mulţime de lucruri pe care nu le mai foloseşti, dar chiar şi lucrurile pe care le consideri de o calitate joasă pot însemna pentru cineva o salvare de la îngheţ. Noi vom transmite aceste donaţii Secţiei de internare a Spitalului Sfânta Treime din Chişinău.
  • Poţi dona jucării, haine, încălțăminte de care nu mai ai nevoie, cărți, creioane colorate, inventar sportiv şi oricare alte lucruri care ar fi utile în gospodărie. Acestea vor fi repartizate către cel puţin 10 familii social-vulnerabile din Mireşti, Hînceşti. Când te vei gândi la cadoul pe care îl aştepţi sub brad, încearcă să îţi închipui că, cel mai probabil, aceste familii nu au nici lemne cu care să facă focul. 
  • Poţi dona bani, în acest mod ajutându-ne să aducem în Moldova donaţiile pe care prietenii noştri din Praga şi Tallinn le-au colectat. Ambasada şi Diaspora Moldovei din aceste oraşe s-au implicat de mai multe ori în activităţile de caritate organizate de noi. Moldovenii de peste hotare au fost mereu foarte receptivi la propunerile noastre, reuşind să colecteze cantităţi impresionante de donaţii, însă cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este modalitatea de a le aduce pe acestea în Moldova. Dacă ai o idee cum am putea transporta donaţiile într-un mod mai puţin costisitor sau dacă ai putea să le aduci personal (în special din Praga) te rugăm mult să ne contactezi.

Orice idee sau donaţie reprezintă pentru noi un pas înainte. Dacă ai hotărât că anul acesta vei fi Moş Crăciun pentru cineva care are nevoie de ajutor, nu ezita să ne contactezi. Donaţiile vor fi distribuite după 7 ianuarie 2014.

Date de contact: Doina Crăciun, Coordonatoare Program Caritate TDV, tel: 079 450 027 sau 069 971 384, e-mail: tdv_secretariat@yahoo.com   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: