Promovăm modul sănătos de viață!

atelier1

Problemele societății contemporane devin tot mai stringente și mai vizibile din cauza daunelor tutunului, alcoolului și igienei precareAsociația ”Tinerii pentru dreptul la viață” a dat startul unei campanii de informare în masă a copiilor și adolescenților  din localitățile rurale privind efectul nociv și distrugător al alcoolului, tutunului, combaterea tuberculozei, HIV/Sida, evitarea suicidului și regulile de igienă personală.

Prima etapă a acestui proiect constă în pregătirea unui grup de 25 de voluntari care urmează să instruiască 300 de copii și adolescenții din satele Mirești și Ruseștii Noi cu privire la consecințele deprinderilor nocive, cît și prevenirea acestora. În data de 02 august 2013 a avut loc primul training pentru voluntari, care au avut posibilitatea să afle o mulțime de lucruri noi cu privire la daunele fumatului, a consumului de alcool și regulele de igienă personală.

Voluntarii au avut parte de cîteva ore interesante și utile datorită moderatoarei trainingului – Oxana Țurcanu care este membra de bord a TDV-ului și neonatolog la Secția de Reanimare și Terapie Intensivă a Nou-născuților la Spitalul Clinic Municipal nr.1.  În cadrul acestei activități, voluntarii au căpătat un nou orizont al cunoașterii în domeniul modului sănătos de viață și au spart miturile și pseudoargumentele despre impactul minim al țigărilor și alcoolului asupra sănătății și integrității fizice și psihice.

Instruirea voluntarilor va continua cu alte teme importante precum tuberculoza, HIV/Sida și valoarea vieții – subiecte subtile și destul de relevante pentru societatea noastră. Următorul training este programat pentru 16 august, iar campania propriu-zisă se va desfășura în septembrie  pe data de 8 și, respectiv 15.

Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Development of community spirit in the regions through youth involvement in volunteering” finanțat în cadrul unui grant oferit de către Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: