67 minute de voluntariat dedicate lui Nelson Mandela!

nelsonNelson Mandela, una dintre cele mai importante figuri mondiale ale secolului 20 a împlinit, joi, vârsta de 95 de ani. 

Deşi ziua de naştere îl găseşte pe patul de spital, în Africa de Sud şi în lume au loc evenimente omagiale dedicate fostului preşedinte. ONU a decretat data de 18 iulie drept “Mandela Day”, o zi în care fiecare cetăţean al lumii este îndemnat să consacre în mod simbolic 67 de minute unei activităţi în serviciul colectivităţii, în memoria celor 67 de ani pe care Mandela i-a dedicat luptei pentru egalitatea în drepturi. Astfel, o asociaţie a unor motociclişti a anunţat deja că va curăţa străzi, în timp ce alţi voluntari vor zugrăvi mai multe şcoli.

La rândul său, preşedintele Jacob Zuma, în numele reconcilierii între rase, idee intens promovată de Mandela, participă la cazarea în locuinţe sociale a unor albi săraci.

Nelson Mandela, care a fost încarcerat timp de 27 de ani de către regimul segregaţionist de apartheid, a ieşit din închisoare fără a pomeni vreo clipă de răzbunare. A fost eliberat în 1990 şi a participat la negocierile cu puterea de la acea vreme pentru a fi realizată tranziţia către democraţie. A devenit preşedintele Africii de Sud în 1994 şi a susţinut cu tărie că ţara are nevoie de reconciliere, neurmărind defavorizarea comunităţii albe.

Citește mai mult:  http://www.dw.de/nelson-mandela-a-%C3%AEmplinit-95-de-ani/a-16960626

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: