Saptamâna Naţională a Voluntariatului 2013 continuă!

547435_10151535152797521_1154997090_nIn cea de a IV zi a Saptaminii Nationale a Voluntariatului 2013, Coalitia Voluntariat va invita la doua activitati artistice care au drept scop de a promova incluziunea sociala si dezvoltarea personala prin voluntariat.

Teatru Social privind combaterea discriminarii persoanelor cu dizabilitati

Locul desfasurarii: Centrul Comunitar pentru Copii si Tineri cu dizabilitati fizice (CCCT); or. Chisinau, Bd. Traian 23/1

Data: 28 mai, ora: 15:00 – 17:00

Teatru Social este un teatru interactiv in care oricare spectator poate urca pe scena si deveni actor chiar in timpul prezentarii.  Scopul unui teatru social este de a provoca si a schimba atitudini la nivel social in diferite probleme cu care se confrunta o comunitate sau un grup de persoane.

In piesa de Teatru Social ce va fi prezentată la CCCT atentia se focusează asupra persoanelor cu dizabilitati. Astfel, spectacolul scoate in evidenta diferite situatii opresive și discriminatorii cu care se confruntă copiii si tinerii cu diferite tipuri de dizabilitati atit in familie, cit si la scoala; determinîndu-i pe participani, tineri, parinti si profesori sa constientizeze greselile efectuate in procesul de apreciere a persoanei cu dizabilitati, a educarii acestora, precum si in relatiile de interactiune. Spectacolul va arata dintr-o parte realitatea, oferindu-le participantilor sansa sa participe in scena, pentru a oferi alternative de comportament eficient, pozitiv si constructiv, astfel valorizind rolul persoanelor cu dizabilitati.

Pentru mai multe detalii o puteti contacta pe Natalia Matei – 022763597, 0 69084961

Voluntariat. Instruire. Succes

Locul desfasurarii: Centrul de fete, or. Sîngerei

Data: 28 mai

Activitatea organizata de Asociatia „Serviciu pentru Pace” are ca obiectiv instruirea tinerelor din cadrul Centrului de fete de la Singerei in domeniul dezvoltării personale prin intermediul voluntariatului. Va fi organizată o sezatoare artistica in cadrul careia vor participa fetele cu virsta cuprinsa intre 15-18 ani din cadrul Centrului si voluntare SPP. Tinerele vor fi instruite de catre un grup de voluntari in modelarea unor bijuterii si decoratii artistice, accentuind stilul artistic personal si incurajind descoperirea propriilor valori prin constientizarea preferintelor pentru culori, forme, flori etc. Tinerele vor fi instruite cum ar trebui sa educe si ele la rindul lor pe alte fete si sa le respecte personalitatea si alegerile.

Pentru mai multe informatii despre aceasta activitate o puteti contacta pe Cătălina Iucal – 069304924

Voluntariat pentru tine!”

Locul desfăşurării: sec. Rîșcani, mun. Chișinău, str. Alecu Russo 2, McDonald’s (locul de întîlnire a echipelor)

Data: 28 mai, ora 17:00 -17:30

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova desfăşoară în perioada 27.05 – 31.05.2013 acţiunea „Voluntariat pentru tine!”. În cadrul acestei activităţi va fi evaluat gradul de accesibilitate a imobilelor de menire socială amplasate pe cele mai principale artere ale capitalei. Mâine, 28 mai, în cea de a II-a zi din activitate va fi evaluat Bulevardul Moskovei (sec. Rîşcani). Toate persoanele care doresc să se implice sunt aşteptate la adresa Alecu Russo 2, McDonald’s, înarmate cu un tabel și un telefon mobil cu funcție – foto (sau aparat foto) între orele 17:00 – 17:30.

Pentru informații adăugătoare puteți apela la: 069407191 sau pe adresa de e-mail elena@motivation-md.org. Mai multe detalii vedeţi în anexa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: