Cum TDV a sărbătorit Mărţişorul la Mireşti

IMG_3309La data de 2 martie 2013, voluntarii Asociaţiei „Tineri pentru dreptul la viaţă” (TDV) au mers în s. Mireşti, r. Hânceşti, unde au organizat ateliere de creaţie pentru 34 de copii din clasele primare şi părinţii lor şi au împărţit acestora daruri transmise de către prietenii TDV-ului.

Pe parcursul acestei activităţi elevii claselor întîi şi a doua au fost implicaţi în 4 ateliere de creaţie diferite. Copiii, mămicile şi profesorii acestora au confecţionat mărţişoare, flori de origami şi felicitări cu ocazia sărbătorii de 8 martie alături de voluntarii TDV. În cadrul unui alt atelier, aceştia au avut posibilitatea să înveţe, prin intermediul jocurilor, care sunt principalele reguli de igienă şi ce trebuie să conţină un meniu alimentar echilibrat.

Unul din obiectivele acestei activităţi a fost să implicăm şi părinţii copiilor, care, de cele mai multe ori, sunt prea ocupaţi pentru a le oferi copiilor atenţia pe care aceştia o merită. Mămici şi bunicuţe au lucrat pe parcursul atelierelor în aceeaşi bancă de şcoală, într-o atmosferă colegială şi prietenească, împreună cu copiii şi nepoţeii lor. Acestea au avut parte de o mică excursie în lumea copilăriei şi pe parcursul a două ore, alături de copiii, lor au confecţionat lalele din hîrtie şi mărţişoare şi au împărtăşit tuturor unele secrete ce ţin de sănătate şi igienă. 

La sfîrşit, fiecare copil implicat în activitate a primit jucării şi pachete cu produse alimentare. Deoarece 7 elevi s-au îmbolnăvit şi nu au putut să participe la activitate sau să ridice darurile pe care le-am adus, aceştia vor primi pachetele cînd se vor simţi mai bine şi vor merge la şcoală. Mămicile la fel au plecat acasă cu daruri, acestea avînd posibilitatea să aleagă haine pentru toţi membrii familiei.

Această activitate de caritate a fost prima din acest an organizată de TDV sub genericul „Adoptă un sat”, însă pentru 2013 sunt planificate mai multe activităţi de acest gen. Scopul programului de caritate al TDV este de a consolida familiile social vulnerabile şi de a ajuta părinţii aflaţi în situaţie financiară şi materială precară să-şi crească copiii acasă.

Mulţumim foarte mult tuturor celor care au donat haine, produse alimentare, jucării şi bani, deoarece fără aportul lor această activitate nu ar fi putut avea loc. Suntem foarte recunoscători Corinei Păpuşoi şi Valeriei Begliţă pentru că au dăruit timpul lor preţios, au mers cu noi la Mireşti şi au confecţionat felicitări împreună cu copiii a căror mămici nu au putut fi prezente la activitate.

Daca și dumneavoastră sunteţi interesaţi si puteţi contribui cu donaţii pentru copii din satele “adoptate” de noi, vă rugăm mult să ne anunțați. Puteți contribui cu orice – bani, rechizite şcolare, îmbrăcăminte, jucării sau produse alimentare nealterabile.

Această prezentare necesită JavaScript.

Mai multe poze puteţi găsi pe pagina de facebook a Coaliţiei Voluntariat, coaliţie a cărui secretariat îl menţine TDV.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: