15 ani de promovare a voluntariatului

Duminică, 9 septembrie 2012, se împlinesc 15 ani de la fondarea Asociaţiei “Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV). Formată în iunie 1997 şi înregistrată oficial la data 9 septembrie a aceluiaşi an, TDV a fost prima organizaţie de tineret din Republica Moldova care a încadrat activ tineri bolnavi de narcomanie şi infectaţi cu HIV/SIDA.

Astăzi, TDV este o organizaţie neguvernamentală de tineret care contribuie la dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, promovând voluntariatul şi incluziunea socială, prin implicarea societăţii civile. TDV este recunoscut pentru acţiunile sale de către tinerii din întreaga ţară, dar şi de instituţiile publice, internaţionale şi media.

Cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate, duminică, 9 septembrie, între orele 11.30-13.30, la sediul TDV se va organiza un atelier special pentru voluntarii TDV. În cadrul acestuia, se va discuta despre beneficiile voluntariatului, calităţile unui adevărat voluntar şi se vor lansa propuneri pentru dezvoltarea şi consolidarea echipei de voluntari. De asemenea, participanţii la atelier vor avea parte de o surpriză, în această zi deosebită.

Ulterior, echipa de voluntari a Asociaţiei “Tinerii pentru dreptul la viaţă” se va implica în cadrul campaniei „Tu nu eşti singur”, lansată de Grupul de iniţiativă pentru prevenirea suicidului în rîndul copiilor. Evenimentul va avea loc la data de 9 septembrie şi va demara la ora 15:00, în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet ,,M. Bieşu”. În cadrul acestei activităţi, voluntarii vor vorbi despre beneficiile voluntariatului şi experienţa lor în cadrul TDV. De asemenea, voluntarii vor distribui broşuri, editate cu ocazia a 15 ani de la fondarea TDV, ce conţin mesaje de promovare a voluntariatului, scurt istoric al TDV-ului şi date de contact ale organizaţiei.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: