Şezătoarea Voluntarilor la Biblioteca Municipală B. P. Haşdeu

Biblioteca municipală B.P Hasdeu a fost neîncăpătoare astăzi. Zeci de voluntari de la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri cu dizabilităţi (CCCT) alături de alţi voluntari din Coaliţia Voluntariat au organizat o Şezătoare a Voluntarilor. Îmbrăcaţi în costum naţional, ei au organizat cîteva ateliere de creaţie (quilling, broderie, lucrul cu biser, stative-albinute). Voluntarilor „albinuţe” li s-au alăturat Vice-ministrul Mediului, Rodion Bajureanu împreună cu soţia, precum şi familia  Ministrului Apărării, Vitalie Marinuţă. Domnul şi Doamna Bajureanu au confecţionat o brăţară, iar Doamna Marinuţă – o ilustrată quilling şi felicitări brodate. Octavian şi Ionela Marinuţă au făcut brăţări şi albinuţe stative.

„Ne bucură foarte mult interesul oficialităţilor de a participa la astfel de evenimente, lucrul care ne face să credem că putem avea un parteneriat între instituţiile publice şi sectorul ONG.  Copii de la Centrul Comunitar sunt obişnuiţi cu acest gen de activităţi, care pun în valoare potenţialul lor creativ. Pentru că un copil sau un tânăr cu dizabilităţi are poate mai multe aptitudini decît cel cu abilităţi depline. Mulţumim administraţiei bibliotecii municipale B.P Hasdeu pentru spaţiul şi sprijinul acordat pentru o bună desfăşurare a evenimentului” ne-a spus Ana Sajin, Managerul CCCT.

Şezătoarea Voluntarilor este ultima activitate din Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV 2012) ce s-a desfăşurat în perioada 12-20 mai.

SNV 2012 este posibilă graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP), implementat de către FHI 360. Evenimentul este posibil şi datorită contribuţiei Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: