Întreaga comunitate din Mireşti, Hînceşti a participat alături de voluntarii Coaliţiei Voluntariat la acţiunea „Caritate şi voluntariat”

70 de familii social vulnerabile din satul Mireşti, Hînceşti au primit ajutoare  oferite de Ambasadele Republicii Moldova în Cehia, Estonia, Ungaria şi Italia şi a Diasporei.Acţiunea a avut loc astăzi, 18 mai 2012 în satul Mireşti.

Bucuroşi de cadourile primite, voluntarii din Mireşti au creat o adevărată sărbătoare. Copii, mulţumiţi de jucăriile şi alimentele primite în dar ne-au recitat poezii  şi au desenat imagini colorate pentru Diasporă.

Cei mai în vârstă, drept răsplată pentru bunurile aduse copiilor s-au implicat  în activităţi de voluntariat pentru comunitate şi ca adevăraţi gospodari au curăţit 6 fântâni din localitate.

Primarul comunei, Nicolae Vrancea împreună cu Directoarea Gimnaziului din Mireşti, Galina Talpă ne-au promis că astfel de activităţi vor continua, pînă cînd vor fi curăţate toate fîntînile din sat.

Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat vine cu un mesaj de mulţumire către Diasporă şi toate Amabasadele care ne-au trimis donaţiile. Miine, 19 mai 2012, vom pleca în satul Micăuţi, Străşeni pentru a oferi familiilor social vulnerabile celalte donaţii.

„Caritate şi voluntariat” se înscrie în şirul de activităţi organizate în Săptămîna Naţională a Voluntariatului ( SNV).  SNV 2012 este posibilă graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP), implementat de către FHI 360. Evenimentul este posibil şi datorită contribuţiei Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Pentru a putea vedea mai multe poze vă invităm să accesaţi pagina de Facebook a Coaliţiei Voluntariat.

Un răspuns

  1. […] și Micăuți, Strășeni. Mai multe informații despre aceste evenimente puteți vedea AICI, AICI și […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: