Detinuţii de la Cricova fac de voluntariat în Săptămîna Naţională a Voluntariatului

Un grup de cinci deţinuţi, care îşi ispăşesc pedeapsa în Penitenciarul nr.15-Cricova, au adus un strop de bucurie copiilor de la la Grădiniţa nr.33 din aceeaşi localitate. Condamnații au pictat pe zidurile interioare, care împrejmuiesc instituția preșcolară, personaje din poveștile îndrăgite de micuți.

Scopul acestei activităţi educative este de a familiariza deţinuţii cu valorile general-umane, respectarea legii, cultivarea deprinderilor social-utile, ridicarea conştiinţei şi nivelul lor cultural.

Specialiştii susţin că organizarea şi desfăşurarea a astfel de activităţi are un impact benefic şi corelat cu misiunea de corijare a comportamentului întru valorificarea iniţiativelor utile, prin urmarea reintegrării sociale a deţinuţilor după eliberarea acestora din detenţie.

Acţiunea dată face parte din şirul de iniţiative dedicate sărbătorii „Săptămîna Naţională a Voluntariatului”. Materialele de finisare şi pictură au fost asigurate de administraţia Grădiniţei nr.33 din Cricova. Pe întreaga perioada a aflării înafara penitenciarului, condamnaţii au fost supravegheaţi de numeroşi colaboratori din penitenciar.

Sursa: Unimedia.md

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: