La Bălţi s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a târgului ONG-urilor

Un târg al organizaţiilor nonguvernamentale s-a desfăşurat astăzi la Bălţi. Vizitatorii expoziţiei au aflat despre activitatea asociaţiilor, dar au avut şi posibilitatea să se înscrie pentru muncă de voluntariat.

La cea de-a IV-a ediţie a târgului organizat la Bălţi au participat peste 20 de organizaţii obşteşti.

„Întâlnindu-ne aici în piaţa „Vasile Alecsandri” să facem această legătură între ONG şi cetăţean. Sunt ONG-uri din diferite domenii. Deoarecesuntem în săptămâna naţională a voluntariatului ne-am gândit că pentru ONG este o ocazia de a atrage cât mai mulţi voluntari”, a declarat organizatorul evenimentului Roxana Teodoricic.

„Suntem la început de cale şi vrem să arătăm societăţii cine suntem şi cu ce ne ocupăm. Noi acordăm servicii pedagogice, medicale, sociale şi psihologice”, a spus reprezentantul ONG-lui „Perspective pentru femei şi copii” din Bălţi Valentina Statii.

Locuitorii oraşului Bălţi s-au arătat interesaţi de eveniment.

E binevenit. Populaţia va fi mai informată şi va afla câte ceva nou, faptul că cineva nu are acces la internet crăd că e binevenit”, a precizat o femeie.

„Sunt foarte bucuroasă că în Bălţi există asemenea organizaţii, în careactivează oameni cu suflet mare, pe care i-am cunoscut aici. Ei sunt gată să ofere dezinteresat ajutor persoanelor care au nevoie”, a spus o altă participantă.

Din partea Consiliului ONG şi Centrului de Resurse „Tineri şi Liberi” au participat Nicolae Procopie şi Dorina Focşa. Ei au organizat un atelier pentru  cca 20 de reprezentanţi ai  organizaţiilor nonguvernamentale din Bălţi. Paricipanţii s-au arătat interesaţi de activităţile de voluntariat şi anume cele din teritoriu.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este posibilă graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP), implementat de către FHI 360. Evenimentul este posibil şi datorită contribuţiei Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Sursa:  http://www.publika.md

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: