Regulamentul de aplicare a Legii Voluntariatului transmis spre avizare Ministerelor Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului a elaborat şi prezintă spre examinare şi avizare proiectul hotărîrii Guvernului privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii Voluntariatului nr. 121 din 18 iunie 2010.

Proiectul hotărîrii Guvernului,  proiectul Regulamentului  inclusiv  cu cele 6 anexe  și  nota informativă rugăm să le accesați pe pagina web a ministerului la compartimentul transparența în procesul decizional, secțiunea proiecte de acte normative sau la adresa: http://www.mts.gov.md/proiecte_ordine_alte_acte.

În temeiul art.39  din Legea nr. 317-XV din 18.07.2003  privind actele normative ale Guvernului şi ale altor autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, solicităm respectuos prezentarea avizului în termen de 10 zile.

Un aport aparte, în procesul de elaborare a Regulamentul de aplicare a Legii Voluntariatului nr. 121-XVIII din 18 iunie 2010,  a fost adus de către Asociația Tinerii pentru Dreptul la Viață (TDV) care deține  Secretariatul Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat, astfel acest proiect de act normativ reprezintă și o doleanță a celor mai importanți actori din domeniul voluntariatului cît și din domeniul politicilor de tineret din Republica Moldova.

Aprobarea acestui proiect de hotărîre de Guvern este foarte importantă, deoarece lipsa unui mecanism de aplicare a Legii Voluntariatului va transformapolitica de  voluntariat într-o formă declarativă și doar  teoretic recunoscută atît de actorii statali cît și sectorul neguvernamental, iar persoanele (în special  voluntarii) implicate direct în asemenea activități vor fi descurajate de a se implica și în continuare.

În acest context, mai menționăm faptul că acest proiect de act normativ este în concordanță cu actele și documentele din domeniu ce sunt în vigoare la nivel european, și are la bază experiențele mai multor țări din lume (Ungaria, Marea Britanie, Canada, Australia etc.). 

Regulamentul a fost elaborat în cadrul proiectului “Elaborarea şi implementarea politicilor de stimulare a voluntariatului în R. Moldova” implementat de TDV în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat în cadrul programul de granturi Agenda Schimbării (AS) ca parte a Programul Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (PCSCM) implementat de către Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) prin intermediul FHI 360 Moldova.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: