Şcoala de vară „Europa şi Noi”

Fundaţia Est-Europeană şi Centrul Interactiv European “Pro-Europa” din Comrat anunţă selecţia participanţilor la Şcoala de vară “Europa şi Noi”, ce se va desfăşura între 23 – 26 august 2011, Vadul lui Vodă, Republica Moldova.

Participanţi: În cadrul Şcolii de vară sunt invitaţi să participe 30 de tineri (cu vârsta 18-25 ani) din diferite regiuni a Moldovei. Doritorii de a participa la Şcoala de vară trebuie să manifeste interes sporit faţă de procesul de integrare europeană, să dispună de experienţă de voluntariat, participare la activităţi extracurriculare, cunoaşterea limbilor română, rusă şi engleză. Şcoala de vară se va desfăşura în limba Română şi Rusă.

Scopuri:
– de a cunoaşte în mod critic valoarea şi rolul Uniunii Europene pe scena mondială şi la nivel naţional, în special pentru Republica Moldova;

– de a înţelege esenţa identităţii europene şi impactul acesteia în promovarea valorilor europene în Republica Moldova.
– de a crea o percepţie pozitivă a Europei prin informarea cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova, politicile şi instituţiile Uniunii Europene.

Activităţi: Pe parcursul celor 4 zile ale Şcolii, tinerii vor lua parte la o serie de seminare pe diverse tematici: integrare europeană, identitate europeană, politicile şi instituţiile Uniunii Europene, politica UE privind tineretul, cultura europeană, tineretul şi problemele de mediu în Europa, democraţie participativă şi implicare la luarea deciziilor.

Continuare pe www.eef.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: