Acţiunea „Ludobusul în ospeţie la satele defavorizate”

Asociaţia “Prietenii Copiilor” s-a alăturat şirului de acţiuni din cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului 2011.
Acţiunea „Ludobusul în ospeţie la satele defavorizate” a avut loc în data de 15 aprilie 2011, între orele 14:00-16:00, în rl. Hînceşti, s.Hemţeni, Şcoala Medie.
Această activitate a încadrat 112 copii  şi a avut ca scop ocuparea utilă şi plăcută a timpului liber a copilului garantând un maxim de energie, satisfacţie şi emoţii pozitive pe tot parcursul vizitei.
Programul a inclus:
– Jocuri dinamice – organizate de animatorii-voluntari ai echipei Ludobusului.
– Organizarea atelierelor.
•    face-painting – care a propus tuturor participanţilor o tranformare miraculoasă doar cu ajutorul unei pensule şi al culorilor în personajul dorit.
•    joc liber  – atelierul propune jocuri de masă în asortiment, bouling, tragere la ţintă şi nu lipsesc jocurile mobile.
•    jocuri din lemn – sunt puse la dispoziţie jocuri de dimensiuni mari confectionate din lemn, care ajută copiii să interacţioneze, devenind astfel parteneri de joc.
•    atelierul de creaţie – pune la dispoziţia tuturor copiilor cele necesare pentru a putea creea, desena şi a se simţi bine, la acestă activitate copiii au colorat, au confecţionat braţări şi comete jucăuşe.

Prin acestă activitate am oferit copiilor posibilitatea alegerii libere, fiecare copil fiind în drept să-şi aleagă atelierul, partenerul şi timpul care-l dedică acestuia, fiind ghidaţi de echipa de animatori-voluntari ai Asociaţiei „Prietenii Copiilor” .

Asociaţia “Prietenii Copiilor” este o organizaţie non-guvernamentală constituită la 20 februarie 2002 ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, pe teritoriul Republicii Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: