Echipa ADVIT în vizită la Médecins du Monde

Miercuri, 13 aprilie, la cererea voluntarilor organizației Médecins du Monde, care erau interesaţi de programul EVS – Serviciul European de Voluntariat – echipa ADVIT a realizat o sesiune de informare la acest subiect, dar au prezentat şi posibilitatea de a fi mentor pentru un voluntar din Europa, care vine sa facă voluntariat în Moldova.

La atelier a fost prezent şi un voluntar din Germania, care şi-a împărtășit experiența din cadrul proiectului în care este voluntar, și a povestit despre viaţa sa din Moldova. El este voluntar în Chișinău într-o organizație care promovează activități creative pentru copii şi îi place mult ceea ce face – îi învață pe copii sa danseze, sa deseneze şi sa fie artistici!

Această prezentare necesită JavaScript.

ADVIT a început ca o iniţiativă în 2002, prin organizarea de tabere de vară cu implicarea tinerilor care provin din medii defavorizate şi voluntari internaţionali.

Voluntarilor Médecins du Monde le-a plăcut mult informația recepţionată astăzi, unii din ei fiind gata să devină mentori pentru voluntarii străini de la noi din țară, dar sunt şi dornici de a pleca sa facă voluntariat într-o țară europeană, iar la întoarcere să aplice  în Republica Moldova cele învățate.

Médecins du Monde (MdM) este o organizaţie umanitară internațională care activează în nordul Moldovei în domeniul prevenirii traficului de fiinţe umane şi facilitează accesul victimelor la obţinerea ajutorului psiho-social şi medical. Organizaţia Médecins du Monde este prezentă în Moldova din 2005.

Pentru mai multe informaţii contactaţi-ne la (231) 27523, sau prin Email: prevcom.balti.mdmmoldova@gmail.com.

Activitate este realizată în cadrul celei de-a V-a ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului „Hai în gaşca voluntarilor!” (SNV 2011).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: