Asociaţia “Prietenii Copiilor” s-a alăturat şirului de acţiuni din cadrul SNV 2011

Asociaţia “Prietenii Copiilor” s-a alăturat şi anul acesta şirului de acţiuni din cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului 2011.

Acţiunea de debut poartă denumirea de „Hai să ne jucăm alături de copii spitalizaţi” şi va avea loc în data de 13 aprilie 2011, orele 12:00-14:00 în cadrul Institutului de cercetări Ştiinţifice în Domeniul Octoritirii Sănătăţii Mamei şi Copilului, Secţia Traumatologie şi Ortopedie or. Chişinău.

Programa va include:
–    Jocuri dinamice -organizate de animatorii-voluntari ai Asociaţiei
–    Atelier de artă creativă, copii vor confectiona „comete-jucăuşe” şi căteluşi în tehnica origami fiind ajutaţi de părinţii şi de voluntari.

Din cauza stării grave a sănătăţii aceşti copii nu au posibilitatea de a ieşi afară la plimbare, de a merge la şcoală, de a participa la diverse activităţi de joc împreună cu semenii lor. De aceea voluntarii le vor propune copiilor pentru două ore să uite de problemele de sănatate şi să se cufunde în activitatea vitală a fiecarui copil – jocul. Activităţile desfăşurate în cadrul spitalelor sunt menite să uşureze şi să diversifice perioada interenării copilului în instituţia medicală.

Cea dea 2-a acţiune „Ludobusul în ospeţie la satele defavorizate” va avea loc în data de 15 aprilie 2011, între orele 14:00-16:00, în rl. Hînceşti, s.Hemţeni, Şcoala Medie.

Această acţiune are scopul de a ocupa util şi plăcut timpul liber a copilului garantînd un maxim de energie, satisfacţie şi emoţii pozitive pe tot parcursul vizitei.

Programa va include:
– Jocuri dinamice – organizate de animatorii-voluntari a echipei Ludobusului.
– Organizarea atelierelor:

  • de face-painting – propune tuturor participanţilor o tranformare miraculoasă doar cu ajutorul unei pensule şi al culorilor în personajul dorit.
  • joc liber – atelierul propune jocuri de masă în asortiment, bouling, tragere la ţintă şi nu lipsesc jocurile mobile.
  • jocuri din lemn – sunt puse la dispoziţie jocuri de dimensiuni mari confectionate din lemn, care ajută copii să interacţioneze, devenind astfel parteneri de joc.
  • atelierele de creaţie – pune la dispoziţia tuturor copiilor cele necesare pentru a putea creea, desena şi a se simţi bine.

Asociaţia “Prietenii Copiilor” este o organizaţie non-guvernamentală constituită la 20 februarie 2002 ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
Victoria Morozov
Responsabil Relaţii cu Publicul
Tel.:  +373 22 595931
GSM: +373 69379870
Email: victoriamorozov@mail.ru

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: