“Sa construim punti de legatura in societate – fii voluntar in comunitatea ta!

Scolile pot realiza proiecte in parteneriat cu unitati de invatamint din 14 tari europene in cadrul unui concurs organizat de Academy of Central European Schools (ACES)

In proiecte trebuie sa fie implicati elevi cu virsta cuprinsa intre 12 si 17 ani. In realizarea acestora, unitatile scolare isi pot alege parteneri din Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Tema editiei din acest an, care are loc in cadrul Anului european al Voluntariatului, este “Sa construim punti de legatura in societate – fii voluntar in comunitatea ta!”.

Propunerile de proiecte pot fi centrate, de exemplu, pe nevoile colegilor aflati in dificultate, dar si pe cele ale virstnicilor. Scolile interesate sa se inscrie in concurs, ajuns la a cincea editie, se pot inscrie pe site-ul ACES, la adresa http://www.aces.or.at/apply, pana pe 30 aprilie.

Cadrele didactice care intimpina probleme in redactarea aplicatiei si cele care vor sa solicite mai multe informatii in legatura cu exigentele proiectului se pot adresa unui responsabil al Centrului de Relatii Interculturale din Viena, la adresa de e-mail: rebecca.zeilinger@iz.or.at.

Dupa 30 aprilie, un juriu international va evalua si selecta cele mai bune proiecte, care vor fi implementate in perioada septembrie 2011- martie 2012. Fiecare scoala participanta va primi un grant in valoare de 1.100 de euro.
Pe parcursul etapei de implementare, vor avea loc intilniri internationale intre delegatiile scolilor partenere, in cadrul carora participantii vor primi sprijin suplimentar pentru dezvoltarea proiectelor.

Sursa: www.ecomunicate.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: