Anul European al Voluntariatului 2011: Concurs de proiecte pentru şcoli

Elevii care îşi ajută colegii cu dificultăţi la învăţătură, fac diverse concerte în casele de bătrâni, tinerii şi vârstnici care se implică deopotrivă în iniţiative pentru protecţia mediului înconjurător sau împotriva discriminării pot participa în cadrul unui proiect internaţional de voluntariat între şcoli desfăşurat în cadrul Anului European al voluntariatului 2011.

Academia Şcolilor din Europa Centrală organizează pentru a cincia oară un concurs de proiecte dezvoltate în parteneriat de şcolile din regiune cu tema: „Să construim punţi de legătură în societate – fii voluntar în comunitatea ta!”

Unul dintre obiectivele Anului European al Voluntariatului 2011 este acela de a creşte vizibilitatea activităţilor de voluntariat şi de a-i pune în valoare pe cei care le desfăşoară. Oricine poate fi voluntar şi, pe lângă satisfacţia personală, voluntariatul oferă şi importante oportunităţi de învăţare.

Şcolile şi liceele din toate oraşele din Republica Moldova, pot să se înscrie în competiţie, alături de şcoli din alte 14 ţări din Europa. Propunerile de proiecte vor fi trimise până la data de 30 aprilie 2010, după care un juriu internaţional va evalua şi selecta cele mai bune proiecte, care vor fi înscrise în ediţia acces 2011/2012 şi vor fi premiate cu o bursă. Pe parcursul etapei de implementare, au loc întâlniri internaţionale între delegaţii ale şcolilor partenere, în cadrul cărora participanţii primesc sprijin suplimentar pentru dezvoltarea proiectelor.

Iniţiativa este susţinută de Ministerele Educaţiei din toate ţările participante. La ediţiile precedente desfăşurate până în prezent au luat parte aproximativ 16.000 elevi şi 2000 profesori.

Sursa: www.timpul.md

Un răspuns

  1. Buna ziua as dori sa aflu cum se poate participa la un proect? Va multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: