Voluntariat, fructe şi legume: copiii cu dizabilităţi şi din familii vulnerabile creează şi se distrează împreună la Shopping MallDova

Sîmbătă, 15.01.2011, în Galeria Artium de la Shopping MallDova, nucleul Coaliţiei Voluntariat („Tineri şi Liberi”, „Prietenii Copiilor”, TDV şi „Motivaţie” din Moldova) au organizat un atelier cu multe surprize şi culori, în care copiii cu dizabilităţi s-au jucat şi au creat împreună cu alţi copii. Prin creaţie artistico-plastică copiii de 7 – 14 ani au învăţat despre importanţa consumului de fructe şi legume pentru a creşte sănătos şi armonios, dar şi despre toleranţă, înţelegere şi prietenie.

Acest atelier se înscrie în Campania  Naţională de Promovare a Sănătăţii, iniţiată în octombrie 2010 de către „Tineri şi Liberi” în parteneriat cu membrii Coaliţiei Voluntariat şi cu susţinerea financiară a Ambasadei Finlandei la Bucureşti implementează o Campanie, principiul căreia este ca în fiecare lună să fie organizată cîte o activitate diversă şi la care să participe beneficiari din diferite regiuni ale R. Moldova. Astfel, de exemplu, în decembrie 2010, 50 copii din familii defavorizate din Făureşti au participat la activitatea „Într-un corp sănătos o minte sănătoasă”, care a avut loc la Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu”, Filiala „Tîrgu Mureş”, inclusiv întîlnirea cu scriitorul Vasile Romanciuc, după care au vizitat expoziţia temporară „În lumea jucariilor” din Muzeul National de Arheologie şi Istorie.

Atelierul din 15 ianuarie 2011, care a durat 3 ore, a avut ca motto „Consumăm fructe şi legume – creştem sănătos şi armonios”. Ghidaţi de animatorii de la „Prietenii Copiilor” copiii au modelat legume din origami alcătuit un coş mare cu fructe, s-au distrat pictînd pe faţă şi colorînd şi au învăţat prin joc la ce sunt bune legumele şi fructele. La final toţi au servit o gustare caldă şi sănătoasă şi au primit surprize (broşuri despre modul de viaţă sănătos de la „Tineri si Liberi”, jucării de la „Motivaţie” şi bomboane de la doamna Ecaterina Iovu-Rotaru, medic-epidemiolog şi medaliată cu Meritul Civic 2010 pentru activitatea sa de Voluntariat).

Beneficiarii activităţii au fost 40 copii şi însoţitorii lor de la Centrul de Plasament Small Group Homes, Centrul de Zi “Speranţa”, precum şi din familii aflate în dificultate din raza municipiului Chişinău.

Organizatorii, Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi”, aduc mulţumiri:

  • Ambasadei Finlandei la Bucureşti pentru posibilitatea de a procura mîncare caldă, consumabile pentru atelierul de animaţie şi pentru a acoperi serviciile prestate de animatori.
  • Centrului Comercial Shopping MallDova, pentru bunăvoinţa de a oferi gratuit spaţiul din Galerie şi echipamentul necesar în desfăţurarea atelierului.
  • Cafenelei „Gustă din Plin”, pentru reducerea oferită la pauza alimentară pentru copii.
  • Partenerilor din Coaliţia Voluntariat („MOTIVAŢIE”, „Prietenii Copiilor”, TDV) pentru colaborare.

Fotografii de la acest eveniment puteţi vedea în galerie.

Un mic filmulet despre partea „gustoasă” a evenimentului www.curaj.tv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: