Iaşul, din nou oraşul solidarităţii!

Fundaţia „Alături de Voi” România a organizat astăzi, 2 decembrie, în Piaţa Unirii din Iaşi a cincea ediţie a evenimentului „Funda umana – simbol al solidarităţii cu persoanele infectate cu HIV”, pentru marcarea Zilei mondiale de luptă antiSIDA.

Deşi vremea a fost foarte rece, cei 142 de parteneri din judeţele Iaşi, Suceava, Vaslui, Neamţ, Galaţi, Botoşani, din Bucureşti şi Republica Moldova care au confirmat participarea s-au aflat în inima Iaşului şi peste 2 500 de persoane au adus mesajul lor de solidaritate.

Invitaţi la eveniment au fost: prof. dr. Adrian Strainu Cercel, pr. Sebastian Teacu – reprezentant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, prof. dr. Carmen Dorobat – director al Spitalului de boli infecţioase „Sf. Paraschiva” Iaşi şi Iulian Petre – director executiv UNOPA, Adrian Pruteanu – dir agenţie in cadrul Raiffeisen Bank.

Noutatea evenimentului din acest an o constituie prezenta a 60 de tineri din Republica Moldova, o parte dintre ei interpretând o pantomimă în care se exprimau împotriva discriminării şi lipsei tratamentului pentru persoanele cu HIV.

Momentul de reculegere, lansarea baloanelor precum şi aprinderea lumânărilor la quilt-uri, toate au fost dedicate celor care din păcate nu mai sunt printre noi.

„In urma acestui eveniment rămâne mulţumirea de a fi fost martorii unui act de solidaritate cu cauza persoanelor cu HIV, dar şi frustrarea ca în acest moment persoanele infectate HIV sunt lăsate de reprezentanţii Statului român să moară, dat fiind faptul că de ceva timp nu mai există în spitale tratamentul specific. Constatam astfel diferenţa de atitudine: comunitatea este solidară cu cei cu HIV, iar autorităţile le iau dreptul la viata! – a declarat doamna Angela Achitei, preşedinte ADV România.

Sponsori ai evenimentului: Raiffeisen Bank , Util Deco – unitate protejata autorizata a ADV România si Tricorp SRL.

Organizatorii mulţumesc tuturor celor care au participat la eveniment.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele de contact sunt Mihaela Munteanu, coordonator PR ADV România – tel 0740513864 si Irina Isacila, director Centrul National Iasi si coordonator al campaniei, tel. 0757110238, e-mail: irina.isacila@alaturidevoi.ro


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: