În cadrul SNV 2010 persoanele cu dizAbilităţi au demonstrat că au abilităţi

Asociaţia „Motivaţie” din Moldova a desfăşurat duminică, 25 aprilie 2010 Maratonul „Un oras adaptat pentru oameni invizibili”. Maratonul a constat într-un traseu, începând de la Casa Guvernului, Piata Marii Adunari Nationale – strada Puşkin – strada Cosmonautilor, pînă la Ministerul Finanţelor.

Prin această activitate au demonstrat imposibilitatea deplasării libere a persoanelor utilizatori de scaun rulant prin oraşul nostru, şi faptul că persoanele cu dizabilităţi necesită o atenţie deosebită atît din partea statului precum şi a societăţii.

În partea a doua a zilei, Asociaţia „Motivaţie” din Moldova a desfăşurat Masster Classul “dizABILITATE”, care a avut loc în Scuarul străzii Independenţei colţ cu bd. Traian. În cadrul acestei activităţi au fost create câteva miniateliere conduse de persoane cu dizabilităţi, în cadrul cărora împreună cu spectatorii s-au confecţionat diferite articole manuale. Această acţiune a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice vis-a-vis de abilităţile profesionale ale persoanelor cu dizabilităţi şi demonstrarea posibilităţilor de eventuală angajare în câmpul muncii a acestora.

Activităţile menţionate au fost desfăşurate în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului „Hai în gaşca voluntarilor!”, coordonată de Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat, în cadrul căreia Asociaţia „Motivaţie” este membră.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: