Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege cu privire la voluntariat!

UPDATE: 10 martie 2010, ora 10.26: Proiectul de lege cu privire la voluntariat a fost avizat pozitiv de către Guvern.

După avizarea de către toate Ministerele a proiectului de lege cu privire la voluntariat, Cabinetul de Miniştri urmează să-l avizeze final, în şedinţa Guvernului din 10 martie 2010.

Proiectul de lege va fi prezentat de către Domnul Ion Cebanu, Ministrul Tineretului şi Sportului. La şedinta de Guvern din partea Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat va participa Antoniţa Fonari, Membru al Consiliului Naţional pentru Participare, Director Executiv „Tineri şi Liberi”, Secretar General Consiliul ONG.

Vă reamintim, că Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului au lucrat asuapra variantei finale a proiectului de lege cu privire la voluntariat, adaptat în conformitate cu amendamentele propuse de către instituţiile publice guvernamentale. Detalii despre procesul de avizare a proiectului de lege cu privire la volutnariat de către Ministere puteţi vedea aici.

În procesul de avizare a proiectul de lege cu privire la voluntariat de către Ministere, Coaliţia Voluntariat s-a întrunit cu:

  1. Ministerul Educatiei pentru adaptarea mecanismelor de motivare a studenţilor la cerinţele procesului de la Bolognia.
  2. Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei pentru identificarea măsurilor de apreciere a voluntariatului în sistemul public, privat, precum şi la angajare, promovare şi atestare.
  3. Ministerul Tineretului şi Sportului am realizat în parteneriat un Atelier de identificare a mecanismelor de motivare a voluntarilor la care au participat reprezentaţi ai Ministerului Educaţiei, experţi şi ONG cu experienţă în coordonarea Programelor de voluntariat.
  4. Experţii Centrului de Drept Necomercial din Budapesta care au oferit 2 analize: 1 analiză asupra proiectului de lege cu privire la voluntariat în comparaţie cu alte state şi 1 analiză axată pe mecanismele de stimulare a voluntariatului de către mediul academic.

Dacă proiectul de lege cu privire la voluntariat va primi avizul Cabinetului de Miniştri, vor fi lansate discuţiile asupra proiectului de lege în Parlament. De asemenea, Coaliţia Voluntariat împreună cu Parlamentul R. Moldova va desfăşura o audiere parlamentară asupra proiectului de lege cu privire la voluntariat, după care va fi propus spre dezbatere în plenul Parlamentului.

Pentru informaţii suplimentare Vă rugăm să contactaţi:
Antoniţa Fonari, Director Executiv „Tineri şi Liberi”, Secretar General Consiliul ONG
Eduard Mihalaş, Director Executiv TDV, Secretariatul Coaliţiei Voluntariat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: