20 CLT-işti au fost instruiţi în domeniul voluntariat

20 reprezentanţi ai Consiliilor Locale de Tineret au fost instruiţi de TDV la 04 martie 2010 despre conceptul de voluntariat, recrutarea şi motivarea voluntarilor la nivel local.

Atelierul de instruire, realizat cu suportul financiar al Băncii Mondiale, Fundaţiei Soros – Moldova şi Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională a avut drept scop stimularea participării tinerilor în activităţi  de voluntariat în cadrul comunităţii.

În cadrul atelierului, consilierii au discutat despre conceptul şi practica de voluntariat în R. Moldova şi-n lume, procesul de recrutare a cetăţenilor în rezolvarea problemelor comunitare, în baza unor exemple concrete, precum şi formele de motivare a persoanelor care se implică în activităţi de voluntariat.

Participanţii la atelier au abordat necesitatea promovării voluntariatului la nivel local şi rolul Consiliilor Locale de Tineret în acest domeniu.

Tinerii consilieri au ca temă pentru acasă desfăşurarea în localităţile lor a unui atelier de informare despre conceptul şi practica de voluntariat. În realizarea acestui atelier, consilierii vor primi suportul şi asistenţa TDV. Procesul de realizare a acestui atelier în fiecare localitate din care fac parte reprezentanţii CLT va fi evaluat ulterior în cadrul unei şedinţe.

De asemenea, în cadrul atelierului a fost prezentat Programul de Granturi Mici al Ministerului Tineretului şi Spotului la care CLT ar putea aplica, pentru a rezolva o problemă comunitară pe care o au tinerii. La necesitate, TDV şi-a exprimat disponibilitatea de a realiza pentru aceşti 20 reprezentanţi ai CLT un atelier pe scrierea de proiecte, pentru sporirea şanselor de a câştiga proiectele care vor fi înaintate.

La finele atelierului s-a decis ca toţi participanţii se vor întruni la începutul lunii aprilie 2010, când vor evalua atelierele de informare în domeniul voluntariat desfăşurate în localităţile lor. În cadrul şedinţei din luna aprilie va fi plnificat şi procesul de implicare a CLT în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2010 „Hai în gaşca voluntarilor!”.

2 răspunsuri

 1. bine!
  dar am impresia ca se fac aceste work-shopuri numai ca sa fie pe hartie, sau numai pentru finantare.
  Stiu pe cineva care cu adevarat a dorit sa faca voluntariat la o casa care se ocupa cu problemele copiilor. Si aceea au refuzat-o! Ridicol!
  Daca ma puteti ajuta sa Imi spuneti si mie unde se mai poate face voluntariat la noi in RM? Am nevoie de aceasta informatie!

 2. Bună seara, am preluat acest post pe blog-ul CLCT a mun. Chișinău din moment ce reprezentații noștri au făcut parte din grupul țintă ales prin Programul dvs.
  Am menționat sursa articolului, păstrându-vă drepturile de autor.
  Cu respect, Vodă Daniel, Președintele Comisiei Massmedia și relații cu publicul a CLCT Chișinău
  Mai jos puteți acesa link-ul:
  (http://clctedu.wordpress.com/comisia-voluntariat-si-asistenta-sociala/)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: