Coaliţia voluntariat şi MTS organizează un atelier de identificare a mecanismelor legislative de stimulare a voluntarilor

Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului al R. Moldova, desfăşoară joi, 21 ianuarie 2010, atelierul „Mecanisme legislative de stimulare a voluntarilor”.

Atelierul are drept scop identificarea mecanismelor legislative de a stimulare a voluntarilor. O abordare mai detaliată va fi acordată discuţiilor asupra Art. 15, 16 şi 17 din proiectul de lege cu privire la voluntariat, care ţin de măsurile de stimulare a voluntarilor (spre exemplu creditele educaţionale speciale, considerarea voluntariatulkui la angajare) şi ONG care promovează voluntariatul.

Atelierul este organizat ca rezultat a avizelor recepţionate din partea Ministerelor asupra proiectului de lege cu privire la voluntariat. Chiar dacă o mare parte din avizele recepţioante au contribuit la îmbunătăţirea şi perfecţioanrea proiectului de lege, anumite măsuri de stimulare a voluntarilor nu au fost acceptate de către acestea, în special ceea ce ţine de oferirea creditelor educaţionale speciale, considerea activităţii de voluntariat la angajare, atestare şi promovare, oferirea de facilităţi la oferirea de cămine pentru studenţii care au practicat voluntariatul, stimularea activităţii de voluntariat prin programe de stagiu sau de plasare temporară în locurile de angajare în sectorul public, oferirea permisiunii de către instituţiile de învăţămînt superior a participării la schimburi europene şi internaţionale de voluntari.

La atelier vor participa Domnul Ion Cebanu, Ministrul şi Oleg Tulea, Viceministrul Tineretului şi Sportului, Vadim Pistrinciuc, Viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Loretta Handrabura, Viceministrul Educaţiei, Directori Executivi ai ONG, Coordonatori de voluntari şi experţi.

Hanna Asipovici şi Hilda Bullain, experţii din partea Centrului pentru Drept Necomercial din Budapesta vor prezenta experienţa altor state în procesul de stabilire a măsurilor de motivare a voluntarilor. Experţii ECNL vor prezenta, de asemenea, expertiza care a fost realizată de către juriştii din Budapesta asuapra proiectului de lege cu privire la voluntariat.

Un răspuns

  1. […] Tineretului şi Sportului am realizat în parteneriat un Atelier de identificare a mecanismelor de motivare a voluntarilor la care au participat reprezentaţi ai Ministerului Educaţiei, experţi şi ONG cu experienţă […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: