TDV în parteneriat cu Caroma-Nord vor desfăşura un nou atelier pentru potenţiali voluntari

UPDATE: au fost adăugate câteva fotografii din cadrul activităţii. La sfârşitul atelierului, participanţii au stabilit că se vor întruni la sfârşitul lunii ianuarie 2010 unde vor fi invitate şi ONG pentru aşi prezenta Programele de voluntariat şi a recruta noi voluntari.

Un nou atelier pentru potenţiali voluntari va fi desfăşurat sâmbătă, 19 decembrie 2009. Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) împreună cu un grup de voluntari ai Asociaţiei Caroma Nord din satul Pârliţa, Făleşti vor derula un atelier pentru un grup de aproximativ 25 tineri care îşi doresc să devină voluntari.

Atelierul are drept scop consolidarea cunoştinţelor, abilităţilor şi atitudinilor potenţialilor voluntari în vederea dezvoltării şi promovării domeniului voluntariat. În cadrul atelierului, cu o durată de 2 ore, va fi prezentat conceptul de voluntariat, vor fi abordate diferite aspecte ale voluntariatului – ce este şi ce nu este o activitate de voluntariat, aşteptări le pe care le are un voluntar de la un ONG şi un ONG de la un voluntar în derularea activităţii de voluntariat etc.


De asemenea, va fi organizată o dezbatere pe subiectul „Trebuie sau nu să facem voluntariat?” care va evidenţia principalele aspecte ale activităţii de voluntariat. În final, organizatorii atelierului vor stabili cu potenţialii voluntari domenii majore de implicare în activităţi de voluntariat şi care organizaţii sau instituţii publice sunt deschise pentru implicarea voluntarilor.Aceasta va permite direcţionarea potenţialilor voluntari in Programe de Voluntariat a diferitor ONG / instituţii publice.

Atelierul pe domeniul voluntariat pentru potenţiali voluntari este o activitate de parteneriat dintre TDV şi Caroma Nord în cadrul proiectelor iLeader (realizat de AIESEC Chişinău cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Moldova) şi Proiectul „Advocacy pentru promovarea şi implementarea legii cu privire la voluntariat” (susţinut financiar de Fundaţia Soros – Moldova şi Agenţia Sudeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: