SNV 2009 – Ziua a treia: 31 mai 2009

DSC05993Duminică, 31 mai 2009, în cea de-a treia zi de desfăşurare a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2009 „Hai în gaşca voluntarilor!”, vedetele au continuat să se implice în activităţi de voluntariat. Ion Raţă şi Mihai Budurin (Formaţia “Catharsis”), împreună cu familiile lor, Georgeta Voinovan, împreună cu fiica sa de 6 ani şi Valeria Gamzina, de la Fabrica de staruri au desenat, s-au jucat şi cântat cu copii din comuna Sărata Galbenă, raionul Hînceşti, iar Adrian Ursu şi Helena au cântat şi dansat împreună cu tineri în scaun rulant.

Ion Raţă şi Mihai Budurin (Formaţia “Catharsis”), împreună cu familiile lor, Georgeta Voinovan, împreună cu fiica sa de 6 ani şi Valeria Gamzina, de la Fabrica de staruri alături de voluntarii Asociaţiei „Serviciu pentru Pace”, membru a Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat împreună cu 35 de copii au desenat cu vopsea în ulei pe un gard din plăci de beton cu lungimea de 30 m, plasat pe marginea magistralei Chişinău-Giurgiuleşti, ce trece prin centrul satului Sărata Galbenă. Paralel, pe un teritoriu amenajat preventiv s-au organizat activităţi distractive pentru copii: concursuri, face painting, desen cu creta pe asfalt şi jocuri interactive.

DSC05806În partea a doua a zilei, în incinta Casei de Cultură a fost organizat un concert festiv avînd ca invitaţi speciali pe Ion Raţă şi Mihai Budurin (Formaţia “Catharsis”), împreună cu familiile lor, Georgeta Voinovan, împreună cu fiica sa de 6 ani şi Valeria Gamzina, de la Fabrica de staruri lături de cercurile de creaţie şi ansamblurile locale.

În organizarea acestei activităţi au fost implicaţi copii de la Şcoala auxiliară internat din comuna Sărata Galbenă, Centrul Comunitar de Asistenţă Socială „Viitorul”, Şcoala de arte şi pictură, grădiniţele „Albinuţa”, „Romaniţa” şi „Bratianovca”, Liceul Teoretic „Universum” şi copiii din 4 sate ce fac parte din comuna Sărata Galbena (s. Bratianovca, s. Coroliovca, s. Valea-Florii şi s. Cărpineanca).

DSC05831În cadrul SNV 2009 au fost implicaţi şi Adrian Ursu cu Helena. Aceştia au participat la activitatea Master class „Dans în scaun rulant” organizată de Asociaţia „Motivaţie” în colaborare cu Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri – organizaţii partenere Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat în desfăşurarea SNV 2009. Vedetele au realizat un concert de zile mari în scuarul dintre bd Traian şi str. Independenţei, în care 5 tineri în scaun rulant şi-au demonstrat abilităţile în arta dansului. Aproximativ 100 de persoane din sectorul Botanica au participat la jocuri, concursuri şi alte activităţi interactive, care au permis conştientizarea importanţei integrării în comunitate a persoanelor cu disabilităţi.

DSC06244SNV este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului organizat anual, începând cu anul 2007, de către Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat. Cheltuielile de logistică ce ţin de SNV 2009 sunt susţinute financiar de Fundaţia Soros – Moldova şi Agenţia Suedeză de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională. În perioada 29 mai – 05 iunie echipa de proiect şi experţii care vor coordona SNV 2009 vor fi implicaţi pe bază de voluntariat.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: