Vedetele s-au implicat din plin în ce-a de-a doua zi a SNV 2009

SNV 2009 30 mai 128Sâmbătă, 30 mai 2009, în cea de-a doua zi de desfăşurare a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2009 „Hai în gaşca voluntarilor!”, vedetele s-au implicat din plin în activităţi de voluntariat. Vedeta care s-a sculat cel mai dimineaţă a fost Aura împreună cu fiicele sale Bety şi Lory, aflate azi la prima experienţă de voluntariat. O oră mai târziu, într-o altă activitate de voluntariat au participat tinerele vedete Cezara şi Dana Marchitan (show-bizz) şi Aurica Rusnac (mass-media).

Aura, împreună cu fiicele sale gemene Bety şi Lory au fost la Casa „Aşchiuţa”, s-au jucat cu copiii din comunitate, bucurându-se de lumea magică a jocului, transformând grădina Centrului într-o adevărată „Grădină a copilăriei”. Activitatea de animaţie, organizată de Asociaţia „Prietenii Copiilor”, partener al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat în desfăşurarea SNV 2009, a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice faţă de copiii abandonaţi şi crearea posibilităţii de integrare socială a acestora.

AuraAura ajutată de echipa de voluntari ai Asociaţiei „Prietenii Copiilor” au mers la Casa „Aşchiuţă” cu Ludobusul, dotat cu multe jucării şi jocuri. Programul activităţii de voluntariat în care a fost implicată Aura şi fiicele sale Bety şi Lory a constat în jocuri de masa şi dinamice, face painting, desen pe asfalt şi pictură.

În ajunul Zilei Mondiale fără tutun, Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi” a trecut printr-o adevărată provocare, înce4rcînd să găsească vedete disponibile să facă voluntariat dis-de-dimineaţă în week-end, mai ales că specificul activităţii era ca persoanele implicate să fie nefumătoare.

Clienţii matinali (în special bărbaţii) ai ShopingMalldova s-au trezit de-a binelea când au fost întâmpinaţi de interpretele Cezara şi Dana Marchitan şi Aurica Rusnac, de la Portalul de ştiri UNIMEDIA, în ţinute foarte sexy, cu genţi stilate pe care scria „Nu cheltuim bani pe ţigări, facem shopping” oferindu-le chiloţei cu mesajul imprimat: „Fumatul cauzează impotenţa”.

SNV 2009 30 mai 052Voluntarele Centrului de Resurse „Tineri şi Liberi” au fost foarte dinamice în explicarea bărbaţilor despre daunele fumatului şi oferirea huselor pentru CD-uri cu mesajul „Nu cheltuiesc bani pe ţigări, îmi cumpăr un laptop performant”. Voluntarii „Tineri şi Liberi” au dăruit flori femeilor şi drapele haioase cu mesajul „a fi feminină şi sexy este diferit de a fi fumătoare”. Părinţii cu copii au primit drapele colorate despre daunele fumatului pasiv asupra sănătăţii copiilor.

SNV este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului organizat anual, începând cu anul 2007, de către Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat. SNV 2009 se desfăşoară cu susţinerea financiară din partea Fundaţiei Soros – Moldova şi Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: