Atelier final de evaluare a proiectului „Incluziunea socială a tinerilor prin formarea deprinderilor de viaţă şi angajare”

Atelier final de evaluare PII BM 056Marţi, 19 mai 2009, TDV a desfăşurat Atelierul final de evaluare a proiectului „Incluziunea socială a tinerilor prin formarea deprinderilor de viață şi de angajare”.

Atelierul a avut drept scop evaluarea rezultatelor activităţilor desfăşurate şi determinarea modalităţii de oferire a durabilităţilor iniţiativelor lansate în proiect. Cei 19 tineri din Gimnaziul-internat nr. 2 din Chişinău şi Şcoala de meserii din Chişinău au realizat o analiză a fiecărei activităţi desfăşurate în cadrul proiectului, prezentînd punctele forte şi cele slabe a fiecărei activităţi în parte.

În cadrul atelierului a fost discutată şi posibilitatea de multiplicare a acestor activităţi pentru alte instituţii de învăţământ. 

În opinia participanţilor, prin intermediul proiectului s-a reuşit promovarea angajării legale şi formării deprinderilor de viaţă a tinerilor din grupuri social-vulnerabile, confruntate cu riscul marginalizării şi excluziunii sociale.

Atelier final de evaluare PII BM 106La atelierul final a fost prezentat şi Ghidul de integrare în societate şi angajare elaborat de TDV (în cadrul Programului Educaţie pentru Sănătate) şi Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi” cu susţinerea financiară a Băncii Mondiale. Ghidul a fost realizat în baza întrebărilor puse de către participanţii la activităţile de instruire realizate cu tinerii din Gimnaziul-internat nr. 2 din Chişinău şi Şcoala de meserii din Chişinău.

Proiectul se desfăşoară în baza Acordului de colaborare încheiat între TDV, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a municipiului Chişinău, Gimnaziul-internat nr. 2 şi Şcoala de meserii din Chişinău la data de 15 ianuarie 2009 în cadrul  proiectului ” Incluziunea socială a tinerilor prin formarea deprinderilor de viaţă şi de angajare” . Grantul pentru realizarea acestui proeict este oferit de către Banca Mondială în cadrul Pieţei Ideilor Inovatoare din Belarus, Ukraina şi R. Moldova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: