Tineri instruiţi despre angajarea în cîmpul muncii

training-iii-pi-bm-128La 30 aprilie 2009, TDV a desfăşurat cel de-al treilea training din cadrul proiectului „Incluziunea socială a tinerilor prin formarea deprinderilor de viaţă şi de angajare” . Training-ul „Angajarea în câmpul muncii şi orientarea profesională” a fost realizat în beneficiul a 12 tineri din Şcoala de meserii din Chişinău şi 12 tineri din cadrul Gimnaziului-internat nr. 2 din Chişinău.

În cadrul Training-ului tinerilor le-au fost formate capacităţi practice de aplicare a instrumentelor de angajare în cîmpul muncii, prin elaborarea propriului CV, scrierea unei scrisori de motivare şi realizarea unuei simulări a interviului de angajare.Un accent aparte a fost pus asupra rolului voluntariatului la angajarea în cîmpul muncii, beneficiile oferite de acesta şi modalitatea de implicare în calitate de voluntari.Participanţii au fost familiarizaţi cu principalele instituţii responsabile de angajaresa în cîmpul muncii a şomerilor, inclusiv cu activitatea Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi a subdiviziunilor ei.

Unul din rezultatele majore ale training-ului a constat în faptul că tinerilor le-au fost prezentate drepturile pe care le au în procesul de angajare şi-n exercitarea propriu-yisă a responsabilităţilor de angajat (care sunt condiţiile ce trebuiesc stipulatre în contractul individual de muncă, modaltiatea de calculare şi oferire a salariului, a concediului de odihnă, a condediului de boală).

La finele training-ului, tineri din cadrul Şcolii de meserii şi Gimnaziul-internat nr. 2 din Chişinău au fost puşi în ro, de angajatori şi salariaţi, realizînd o simulare a interviului de angajare.

În urma acestei instruirii, participanții au ca temă pentru acasă să realizeze seminare de informare în cadrul celor 2 instituții pe care le reprezintă. La realizarea acestor seminare sunt supervizați de către TDV şi Coordonatorul adult din fiecare instituţie implicat în proiect.

Mai jos vedeţi cîteva fotografii realizate în cadrul instruirii:

training-iii-pi-bm-204

training-iii-pi-bm-309

training-iii-pi-bm-298

Proiectul se desfăşoară în baza Acordului de colaborare încheiat între TDV, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a municipiului Chişinău, Gimnaziul-internat nr. 2 şi Şcoala de meserii din Chişinău la data de 15 ianuarie 2009 în cadrul  proiectului ” Incluziunea socială a tinerilor prin formarea deprinderilor de viaţă şi de angajare” . Grantul pentru realizarea acestui proeict este oferit de către Banca Mondială în cadrul Pieţei Ideilor Inovatoare din Belarus, Ukraina şi R. Moldova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: