Multpătimitul proiect de lege cu privire la voluntariat

Conferinta ParlamentMarţi, 10 februarie 2009, Parlamentul R. Moldova a desfăşurat, pentru ultima dată în această legislatură, Conferinţa anuală „Cooperarea între Parlament şi societatea civilă”. Preşedintele Parlamentului a expus importanţa cooperării dintre instituţiile publice, inclusiv legislativ şi societatea civilă, precum şi parteneriatul constituit dintre Parlament şi Consorţiul pentru dezvoltarea societăţii civile la elaborarea şi consultarea cu ONG din toate regiunile R. Moldova a Strategiei de dezvotlare a societăţii civile pentru anii 2009 – 2011.

conferinta-parlament-0233De asemenea, Domnul Marian Lupu şi-a exprimat încrederea că „mult pătimitul proiect de lege cu privire la voluntariat, alături de Legea cu privire la utilitatea publică vor fi votate deja în următoarea legislatură, după desfăşurarea campaniei electorale”. Preşedintele TDV, Antoniţa Fonari, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de faptul că nu există o cooperare eficientă între Parlament şi Guvern, din care cauză a fost blocată transmiterea în Parlament, implict, adoptarea legii cu privire la voluntariat.

Antoniţa Fonari a exprimat dezamăgirea Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat pentru că  Parlamentul nu are mecanisme concrete de monitorizare a Guvernului, fapt care afectează şi colaborarea cu societatea civilă. Plus la aceasta, Executivul după ce a discutat proiectul de lege cu privire la voluntariat timp de 2 ani, a decis în decembrie 2008 ca  să mai reţină proiectul de lege până la moment în Guvern pentru ca SIS şi MAIE să-şi expună avizul.

Un răspuns

  1. Serios? Unde se poate gasi mai multe date? Vreun link ceva? Ce s-a spus despre legea despre voluntariat? Daca este posibil, as vrea sa vad un articol mai complet.

    Succes,

    Stelian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: